De laatste hand wordt gelegd aan de Boxmeerse padelbanen.
De laatste hand wordt gelegd aan de Boxmeerse padelbanen. Foto:

Vier gloednieuwe padelbanen bij TC Topspin in Boxmeer!

Algemeen 1.232 keer gelezen

BOXMEER | Op het complex van tennisclub Topspin worden de contouren van de vier nieuwe padelbanen zichtbaar. Naar verwachting zijn deze begin december te gebruiken en kan Boxmeer en omgeving genieten van de snelst in populariteit toenemende sport van Nederland.

Padel is kort gezegd een mix van squash en tennis. Je speelt het twee tegen twee met dezelfde regels als bij tennis. Het grootste verschil is dat je onderhands serveert. De baan is twintig bij tien meter en de glazen wanden mogen worden gebruikt. Dat maakt het een “heel dynamisch en leuk spel,” aldus Topspin. 

TC Topspin is één van de eerste clubs in de gemeente Land Van Cuijk die padelbanen heeft. Vanaf december kunnen zowel leden als niet leden zich inschrijven voor een twee uur durende clinic om kennis te maken met deze sport. De trainers staan klaar om je tegen een geringe vergoeding de eerste beginselen van deze sport bij te brengen. Voor rackets en ballen wordt gezorgd. Aanmelden voor de clinics kan vanaf begin december.

Iedereen die lid wordt van TC Topspin kan onbeperkt gebruik maken van zowel de tennis- als de padelbanen. Voor niet-leden die af en toe een uurtje wil padellen of tennissen is er de mogelijkheid om een baan te boeken via de “Padel- of tennisboeker” op www.tctopspin.nl.

Uit de krant