Afbeelding

Maasechokoor treedt op in Boxmeerse Basiliek

Algemeen 820 keer gelezen

BOXMEER | Het Boxmeerse Maasechokoor treedt Zondag 11 December om 14:00 uur op in de Basiliek te Boxmeer bij de Kerststallen van Kees Thijssen. Diverse Kerstliederen staan in het Maasechorepertoire en zullen de revue passeren. Kom jij ook kijken? Of heb je interesse om aan te sluiten? Het koor zoekt nog nieuwe leden!

Men zegt vaak: ‘van zingen blijf je jong’. En dat moet gezegd worden: de gemiddelde leeftijd van de circa 30 leden van het koor mag dan hoog liggen, de geest blijft fris en jeugdig. De leden komen wekelijks op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij elkaar in De Weijer te Boxmeer. Dan wordt er serieus gerepeteerd en er wordt stevig gewerkt aan de koorklank en repertoire-opbouw. 

Het repertoire is breed en de nadruk ligt op het wereldlijke. De zangers deinzen niet terug voor vreemde talen. Muziek van een half millennium oud vindt net zo gemakkelijk een plek in de muziekmap als hedendaagse stukken. Daarnaast heeft het koor religieuze muziek in studie met het oog op kooroptredens bij kerkelijke vieringen. 

Bent u geïnteresseerd geraakt? Loop dan gerust binnen op een repetitie op maandagmiddag. Zowel dames als heren zijn meer dan welkom. Het koor opereert binnen het kader van Welzijn Ouderen Boxmeer en hanteert dientengevolge de leeftijdsdrempel van 55 jaar. Meer info? Neem dan contact op met Wim van Scheppingen (06 19294263 of wimschep9@gmail.com).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant