Afbeelding

De Zonnebus rijdt binnenkort ook naar Haps

Algemeen 1.360 keer gelezen

CUIJK / HAPS | Steeds meer mensen maken gebruik van de Zonnebus in Cuijk. Zoveel zelfs dat er in september een tweede, elektrische bus aan het vervoersarsenaal werd toegevoegd. Vanaf januari zal ook het route-aanbod verder worden uitgebreid, zodat meer bewoners gebruik kunnen maken van het op vrijwilligers draaiende initiatief. Vanaf 2023 zal de bus op woensdagen ook Haps aandoen.

“De routes van de Zonnebus voor Haps zijn in concept vastgesteld. Deze worden hierna getoond met daarbij aangegeven de haltes die we willen gebruiken. Deze routes kunnen op basis van de ervaringen nog worden gewijzigd. De rijtijden van de bus worden in de volgende Schakel aangeven,” legt Jan van Hoof, één van de Zonnebus-kartrekkers, uit. Hij geeft aan dat ook op andere locaties kan worden opgestapt. Meer uitleg hierover is te lezen in de volgde editie van het Hapse dorpsblad. Van Hoof geeft aan voorlopig alleen tussen Haps en Cuijk te rijden op woensdag, dit vanwege de markt in Cuijk. “Wanneer de ervaringen in de proefperiode (circa 3 maanden) positief zijn gaan we kijken of en hoe we de routes ook op andere dagen kunnen invullen.” Het instaptarief bedraagt €1,-, een retourtje kost een euro meer.

Bijdrage
Het plan om de elektrische bus naar Haps te laten komen is eind november door de Hapse dorpsraad beoordeeld. “De reacties waren zeer positief,” meldt Van Hoof. De bus kan een sterke bijdrage leveren aan het vervoer en daarmee het welzijn van oudere Hapsenaren. “Er komen steeds meer oudere inwoners in ons dorp en tegelijkertijd neemt het aantal zorgverleners af. We zullen elkaar steeds meer moeten helpen, ook in het vervoer. De Zonnebus kan hierin een mooie bijdrage leveren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant