Archieffoto van de Kuukse Elfkroegetocht
Archieffoto van de Kuukse Elfkroegetocht

Kaartverkoop Kuukse elfkroegetocht van start, voordeel voor Vroege Vogels

Algemeen 2.046 keer gelezen

CUIJK | Na de 36ste - het succesvolle bordspel uit 2021 - en de ‘zelfkroegetocht’ van afgelopen carnaval gaat op dinsdag 21 februari 2023 om 11.11 uur voor het eerst in twee jaar weer een échte Kuukse elfkroegetocht van start. De vrijwilligers van de Commissie Kuukse elfkroegetocht zijn al sinds de zomer bezig met de voorbereidingen voor de 37ste editie van het Cuijkse carnavalsevenement, het grootste buitenfeest van de regio.

Vrijdag 9 december is de eerste mijlpaal in die organisatie: dan is (uiteraard ook om 11.11 uur) de start van de online stempelkaartverkoop. Voor het eerst in de historie van de Kuukse elfkroegetocht zal er geen enkele kaart meer in de deelnemende kroegen worden verkocht. Dat betekent dat vanaf dit jaar alle deelnemers een online ticket nodig hebben. Voor wie dat nog nooit gedaan heeft: die wordt bij binnenkomst op het parcours ingeruild voor de officiële stempelkaart.

Vroege Vogels
Voor de snelle beslissers is er een speciaal Vroege Vogel-ticket. Je kunt Vroege Vogel worden door op tijd - lees: meteen - je online ticket te bestellen via www.elfkroegetocht.nl. De beloning is 5,50 euro korting op de reguliere stempelkaartprijs van 27,50 euro. Let op: er is maar een beperkt aantal Vroege Vogel-tickets beschikbaar. 

Stijgende kosten
Ondanks stijgende kosten van onder meer materiaal, veiligheidsmaatregelen en personeel doen de vrijwilligers van de Commissie Kuukse elfkroegetocht er alles aan om de entreeprijs zo laag mogelijk te houden. Toch wordt er net als voorgaande edities ingezet op de kwaliteit van het evenement. Zo zullen er betere overkappingen zijn, komt er een speciaal ‘Zatte Zoef-plein’ en krijgt de Brug van Bartlehiem - als podium - een prominente rol in de Grotestraat. Het thema van de 37ste Kuukse elfkroegetocht wordt begin januari bekend gemaakt, daarna volgt ook informatie over de deelnemende artiesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant