De Seizoensbloem aan de Molenstraat in Cuijk begin februari haar deuren.
De Seizoensbloem aan de Molenstraat in Cuijk begin februari haar deuren. Foto: SK-Media

Wéér een winkel in Cuijk omgevallen: ‘Met pijn in het hart’ sluit De Seizoensbloem de deuren

Algemeen 6.390 keer gelezen

CUIJK | Bloemist De Seizoensbloem gaat sluiten. De Cuijkse bloemenwinkel zal op zaterdag 4 februari voor het laatst geopend zijn. De huidige economische malaise, de daaruit voortvloeiende torenhoge operationele kosten en de werkzaamheden aan Molenstraat hebben de ondernemers doen dwingen dit besluit te nemen.

“Deze beslissing is niet makkelijk voor ons omdat we met veel enthousiasme onze winkel/werk doen,” meldt De Seizoensbloem. “Maar door de crisis, de vaste lasten/ kosten en de daarbij komende wegafsluiting zien wij geen andere oplossing als de deur te sluiten.”

De Seizoensbloem is gespecialiseerd in bijzondere bloemen en boeketten. Naast een mooi bosje voor op tafel thuis, of als cadeautje voor op visite, zijn de Cuijkenaren ook gespecialiseerd in mooie bloemen voor speciale gelegenheden als een bruiloft of afscheid. Dit hebben de ondernemers met groene vingers de afgelopen tijd met veel ‘liefde, geduld en passie gedaan.’ Het is dan ook ‘met pijn in het hart’ dat het team van De Seizoensbloem heeft besloten te stoppen.

“We zijn blij dat we veel mensen hebben mogen helpen met onze mooie bloemen. Bedankt allemaal voor het vertrouwen in ons!”

Schriftelijke vragen
Op 3 november 2022 heeft de gemeenteraad de motie ‘Torenhoge energierekening ondernemingen’ unaniem aangenomen. Hiermee geeft de raad aan extra aandacht te willen besteden aan de kleine ondernemingen en te onderzoeken hoe hen te kunnen ondersteunen. Naar aanleiding van deze aangenomen motie zou wethouder Maarten Jilisen binnen een maand een raadsinformatiebrief met mogelijkheden aan de raad voorleggen. VVD Land van Cuijk geeft aan dat dit tot op heden nog niet is gebeurd en vraagt zich af wanneer deze brief met mogelijkheden kan worden verwacht. Daarnaast vraagt de liberale partij zich af of er ook al maatregelen zijn genomen om kleine ondernemers in het Land van Cuijk te ondersteunen en hen te behouden. “Zo ja, kunt u dan aangeven welke maatregelen er genomen zijn?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant