Het Van der Valk hotel in Cuijk is momenteel het thuis voor een groep minderjarige asielzoekers.
Het Van der Valk hotel in Cuijk is momenteel het thuis voor een groep minderjarige asielzoekers.

Gemeente verkent ‘voorzichtig’ mogelijkheden om AMV’ers langer op te vangen

Algemeen 1.539 keer gelezen

CUIJK | Gemeente Land van Cuijk geeft aan ‘voorzichtig’ de mogelijkheden te verkennen om de jonge AMV’ers, nu woonachtig in het Van der Valk Hotel te Cuijk, voor langere tijd op te kunnen vangen in de gemeente. In eerste instantie was de afspraak dat de jongeren drie maanden in het Cuijkse hotel zouden verblijven, met ingang van december 2022. 

De gemeente is van mening dat “het steeds verplaatsen van deze groep jongeren niet wenselijk is,” aldus een woordvoerder van gemeente. “Hiervoor is wel een geschikte locatie nodig waarbij wij de (overige) voorzieningen die de AMV’ers nodig hebben, ook kunnen aanbieden. Dit is nog niet zo makkelijk. Deze verkenning vindt plaats in samenspraak met Nidos”. Nidos is een hulporganisatie die de voogdijtaak uitvoert voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

Positieve reacties
Tot op heden levert de huisvesting van de 54 jongeren, hoofdzakelijk afkomstig uit Syrie, Eritrea en Somalie, enkel positieve reacties op. Onlangs startte de wijkraad Heeswijkse Kampen een inzamelingsactie op om de AMV’ers te voorzien van meer warme kleding en fietsen om mee naar school te gaan. Hier werd massaal en ‘hartverwarmend’ gehoor aan gegeven, aldus de wijkraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant