Voor meer info over het open huis van Elzendaalcollege Gennep op 1 februari en Elzendaalcollege Boxmeer 8 februari: elzendaalcollege.nl.
Voor meer info over het open huis van Elzendaalcollege Gennep op 1 februari en Elzendaalcollege Boxmeer 8 februari: elzendaalcollege.nl. Foto: Dennis Vloedmans fotografie

Kom sfeer proeven bij het Open Huis Elzendaalcollege Gennep

Algemeen 449 keer gelezen

Sfeer proeven, dat is hét doel van het Open Huis van het Elzendaalcollege. Leerlingen van groep 7 en 8 zijn samen met ouder(s)/verzorger(s) en andere belangstellenden van harte welkom.

Leerlingen krijgen tijdens het Open Huis niet alleen uitleg over de verschillende vakken, maar mogen ook zelf proefjes doen, muziek maken, tekenen, sporten en nog veel meer. Elzendaalcollege Gennep houdt op woensdag 1 februari van 15:30 tot 20:30 uur Open Huis (Stiemensweg 40, Gennep). 

De eerste twee leerjaren volgen de leerlingen het project Passies en Dromen. Twee lesuren per week is er ruimte voor dans, workshops musical, fotografie, judo, graffiti, drummen, duiken, techniek, uiterlijke verzorging en koken, dier en natuur of muziek en sport. Elzendaalcollege Gennep biedt onderwijs op havo/vwo-niveau voor leerjaar 1, 2 en 3. Daarna kunnen leerlingen eenvoudig doorstromen naar de vestiging in Boxmeer.

Sportklas
Naast reguliere gymles, kiezen leerlingen bij het project Passies en Dromen voor twee uur per week extra sport. Over de jaren verspreid gaan leerlingen fitnessen, skiën, kanoën, abseilen en mountainbiken.

Opleiding tot vakman of vakvrouw
Er is een toenemende vraag naar personeel in o.a. de zorg, techniek, horeca en ICT. Op het Elzendaalcollege Gennep kunnen leerlingen kiezen voor de praktijkprofielen Zorg en Welzijn, Dienstverlening en Producten of voor Produceren, Installeren en Energie.

Anglia
Leerlingen volgen naast de reguliere lessen Engels, extra Engelstalig onderwijs in de vorm van Anglia. Tijdens deze lessen wordt alleen Engels gesproken. Anglia wordt afgesloten met een internationaal erkend certificaat.

Uit de krant