Heb jij je al ingeschreven voor de verlichte optocht?
Heb jij je al ingeschreven voor de verlichte optocht?

Lichtjesoptocht Boxmeer; Let op de veiligheid

Algemeen 1.415 keer gelezen

BOXMEER | Nog minder dan vier weken en dan zullen de straten in Boxmeer weer stralen door de verlichte optocht die inmiddels niet meer weg te denken is uit carnaval in de regio. Na twee stille coronajaren starten alle carnavalsactiviteiten weer op. De organisatie van de Boxmeerse Lichtjesoptocht is inmiddels al weer een half jaar druk doende om de carnavalsoptocht weer te laten trekken op zaterdag 18 februari. Het inschrijven voor de optocht kan nog 28 januari; in het daaropvolgende weekend zal de technische commissie de wagens fysiek gaan keuren. 

Genieten van een prachtig verlichte optocht kan alleen als de veiligheid gegarandeerd kan worden. Dat geldt voor de veiligheid van én op de wagens, maar ook voor de veiligheid op de weg. “Het is belangrijk dat toeschouwers zich realiseren dat de wegen onverlicht zijn. Dus neem geen huisdieren mee en houd de kinderen dicht bij je,” aldus de commissie.

“En helaas blijkt dat zakkenrollers het carnavalsevenement ook steeds beter weten te vinden, dus terwijl je geniet van al het moois wat voorbij trekt … Vergeet dus niet je zakken en tassen goed in de gaten te houden. Let allemaal goed op elkaar.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant