Een medewerker van Enexis was vandaag al druk doende met de herstelwerkzaamheden aan de Fazantenveld.
Een medewerker van Enexis was vandaag al druk doende met de herstelwerkzaamheden aan de Fazantenveld. Foto: Persbureau SK-Media

Cuijkse straten al dagen duister; Enexis hoopt dat straatverlichting donderdag weer werkt

Algemeen 1.179 keer gelezen

CUIJK | De straatverlichting aan de Patrijzen- en Fazantenveld in Cuijk is al bijna twee weken buiten werking, tot ergernis van inwoners. Door de ontstane duisternis, in combinatie met de vrieskou van afgelopen tijd, hebben al meerdere mensen zich pijnlijk bezeerd in deze straten. Sommige bewoners durven hierom de straat al niet meer op. Volgens de gemeente en Enexis speelt dit probleem al op meerdere plekken in Land van Cuijk, zoals De Hork en de Lange Beijerd, ook in Cuijk. Maar ook andere delen van Brabant zouden met deze problematiek zitten. Echter is het netbeheerder Enexis die de verantwoording draagt.

Bewoners van Padbroek zijn het zat. Al een twintigtal meldingen zijn er gedaan omtrent de donkere situatie aan de Patrijzen- en Fazantenveld. De irritatie is vooral gericht op de duur van de duisternis en het gebrek aan communicatie vanuit de gemeente en Enexis. 

Wethouder David Sölez geeft aan dat dit een probleem is dat volledig ligt bij netbeheerder Enexis. “Wij zijn écht afhankelijk van hen. We mogen daar dan ook niet aankomen.” Hij benadrukt dat er regelmatig contact is met Enexis en dat er spoedig wat aan gedaan gaat worden. Sölez vermoedt dat de oorzaak ligt in de vele regen en de vorst van de afgelopen tijd.

Enexis
Die vermoedens worden door Enexis bevestigd. “Het weer werkt inderdaad niet mee, nee. Op het moment dat het regent dan merk je het nog niet. Maar een paar dagen later, als het water door de bodem is gezakt, komen die verstoringen aan het licht,” aldus een woordvoerster van Enexis. “De winter vergroot de kans op het aantal storingen.”

De woordvoerster verzekert dat vandaag de eerste werkzaamheden zijn gestart. Morgen worden de overige straten aangepakt. “Wij letten hierbij op altijd op hoe urgent het is. Helaas zitten we met een gebrek aan personeel en is het ontzettend druk. Hierdoor kan het voorkomen dat mensen voor langere tijd zonder straatverlichting zitten.” 

Wat betreft de communicatie naar de inwoners vertelt de woordvoerster van Enexis dat dit via de gemeente hoort te lopen. Dit omdat de gemeente ook de meldingen ontvangt en terugkoppelt naar de netbeheerder. “Ik raad dan ook iedereen aan om meldingen te blijven doen in dit soort situaties. Dan weten wij ook waar de verstoringen zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant