Afbeelding
Foto: SK-Media

Bermen De Quayweg onder handen genomen

Algemeen 869 keer gelezen

LEDEACKER | De gemeente Land van Cuijk gaf onlangs aan de veiligheid van de De Quayweg bij Ledeacker te willen verbeteren. Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden uitgevoerd en zijn de bermen verhard. De gemeente is voornemens om binnenkort ook nog wildspiegels plaatsen, om zo naderend wild af te schrikken.

De berm langs deze 80-weg, een snelheid die mogelijk wordt teruggebracht naar 60 km/u, was door het natte weer van de afgelopen periode erg slecht geworden, met diepe sporen tot gevolg. Nu de berm is verhard kunnen bestuurders die per ongeluk met een wiel in de berm terechtkomen, gemakkelijker de controle over het voertuig behouden.

Om aanrijdingen met wild te voorkomen staan er ook wildspiegels op de planning. Deze reflectoren worden bijvoorbeeld aan hectometerpaaltjes bevestigd. Door de hoek van de reflector wordt het licht van de koplampunits richting mogelijk aanrennend wild afgebogen. Dit moet een afschrikkend effect hebben.

Tragisch ongeval
De verbindende weg tussen Landhorst en Ledeacker vormde in augustus 2022 het toneel voor een tragisch ongeval waarbij twee jongemannen om het leven kwamen en nog eens twee jongens zwaar gewond raakten. Hun voertuig kwam in de berm terecht, om vervolgens over de kop te slaan. Wat precies de oorzaak was van het noodlottige incident, een zachte berm, overstekend wild of nog iets anders, kon niet door de politie worden bevestigd. Volgens de gemeente heeft de weg altijd voldaan aan alle belangrijke veiligheidseisen. “Net als alle andere wegen in de gemeente wordt ook de Quayweg jaarlijks gecontroleerd op noodzakelijk onderhoud en veiligheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant