Op de briefjes staan allerlei doodsoorzaken geschreven.
Op de briefjes staan allerlei doodsoorzaken geschreven. Foto: Persbureau SK-Media

Met 1163 post-its op het Cuijkse gemeentehuis vragen actievoerders aandacht voor oversterfte

Algemeen 3.539 keer gelezen

CUIJK | Een groep van zo’n 50 mensen heeft zondagavond van zich laten horen middels een zogenaamde ‘post-it actie’. De actievoerders vragen aandacht voor oversterfte in Brabant. Startend op de Maaskade in Cuijk trokken de actievoerders richting het gemeentehuis aan het Louis Jansenplein. Eenmaal aangekomen plakten ze 1163 gekleurde post its op de ramen van het gemeentehuis.

“Alleen in de provincie Noord Brabant hebben we al te maken met 1163 onverklaarbare overlijdens! Waar komt die sterfte vandaag? Wij willen graag antwoorden!” leest het in een oproepje, dat eerder al rond ging via onder andere WhatsApp. Naast dit oproepje werd aangegeven dat de oversterfte waarvoor de actievoerders aandacht vragen, niet per se gerelateerd is aan corona. Wie de initiatiefnemer is van de actie, is niet bekend. 

Handhaving is ook naar het Cuijkse gemeentehuis gekomen om de boel in goede banen te leiden. Nadat alle briefjes op de ramen waren geplakt gingen de actievoerders rustig naar huis. De buitendienst van de gemeente is in kennis gesteld en zal de aangeplakte briefjes verwijderen. 

De afbeelding die rond ging op onder andere WhatsApp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant