Het team van Flebologisch centrum Grave.
Het team van Flebologisch centrum Grave. Foto: Jean Smeets 06 51986283

Allround specialist spataderen en aambeien

Algemeen 797 keer gelezen

GRAVE | Zeg je spataderen, dan zeg je Grave. Het flebologisch centrum is een begrip als het gaat om de behandeling van spataderen en aambeien. Met de komst van hoogleraar Veneuze chirurgie Cees Wittens kan nu ook het grote, diepe adersysteem worden behandeld. Een expertise die dun gezaaid is en uitkomst biedt voor mensen met complexe vaatproblemen. 

“Nu ook professor Wittens ons team is komen versterken hebben we zeven specialisten in huis en zijn we volledig in de behandelingen die we kunnen bieden,” vertelt professor Wijnand van Gent. “Vanuit heel Nederland weten patiënten ons te vinden. Mensen komen bij ons met klachten als vermoeide, soms pijnlijke benen, opgezette enkels of met een zogeheten open been, waarbij een wond niet meer wil helen. Ook dat is een probleem dat te herleiden is naar de aderen. Wij zorgen voor verlichting, pijnklachten verdwijnen en de patiënt is weer in staat zijn oude leven op te pakken.”

Binnen een dag weer op de been
“Als we kijken naar de ader- en aambeien zorg zijn er veel verschillende behandelingen mogelijk. Samen met de patiënt stellen we een individueel plan op, zo kunnen we de meest accurate zorg bieden en werkelijk een verschil maken. Een blijvend verschil: zo zijn met één behandeling de aambeien al voorgoed verdwenen. Helaas is er nog veel gene rondom aambeien. Men praat er niet over en de drempel om er met je arts over te praten is hoog. Zonde als je bedenkt dat het probleem met een kleine ingreep op te lossen is. Ook de behandeling van spataders is in wezen zo gebeurd. Onder verdoving worden de aderen poliklinisch behandeld. Met een elastische kous zijn dagelijkse activiteiten daarna direct op te pakken.”

Verzekerde zorg
Met een verwijzing van de huisarts wordt de zorg in 80% van de gevallen vergoed. Alleen cosmetische ingrepen, het verwijderen van de lichte spataders, vallen buiten de vergoeding. Het centrum heeft korte wachtlijsten. Voor spataders kunt u al met een week terecht. Voor aambeien binnen twee.

Het Flebologisch Centrum ligt in het centrum van Grave aan de Kinkerstraat 8 en is goed bereikbaar. Meer info: www.spataderen-fcg.nl.

Uit de krant