Afbeelding

In 2023 weer Avondvierdaagse Boxmeer

Algemeen 999 keer gelezen

BOXMEER | De 41e Avondvierdaagse Boxmeer gaat er dan eindelijk toch komen. Na een noodgedwongen stilstand tijdens de coronaperiode zal er dit jaar weer een avondvierdaagse zijn waar jong en oud op een grote variatie aan afstanden aan kan deelnemen. Dit jaar wordt dit wandelevenement gehouden van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni 2023.

Voorgaande jaren werd er gestart vanuit De Weijer en was ook de feestelijke intocht in het Weijerpark. Dat gaat vanaf dit jaar veranderen. De organisatie van de Avondvierdaagse en de nieuwe exploitant van De Weijer kijken anders aan tegen het mogelijk maken van dit traditionele evenement waaraan dagelijks zo ongeveer 1.500 wandelaars deelnemen.

Met de uitbater van zaal Riche zijn nu vergelijkbare afspraken gemaakt om vanuit die nieuwe locatie te kunnen starten, daar te finishen en dit af te sluiten met een mooi evenement waarop de wandelaars op vrijdag kunnen worden ingehaald. Ook centraal gelegen in het centrum van Boxmeer, Steenstraat 51, waar op het achtergelegen terrein volop parkeermogelijkheid voor de fietsen zal worden gecreëerd.

Vele afstanden te kiezen
Net als voorgaande jaren is het tijdens deze avondvierdaagse mogelijk om verschillende afstanden te wandelen en een mooie medaille als herinnering aan deze sportieve prestatie te verdienen.

Om kennis te kunnen maken met de wandelsport kan dagelijks gewandeld worden op de afstanden 5 en 10 km. De routes zullen iedere dag de wandelaars naar een andere deel van Boxmeer leiden. Onderweg ontvangen de deelnemers drinken en een traktatie.

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor wandelaars die langere afstanden willen lopen, als uitdaging of als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Voor die wandelaars zijn er iedere dag afstanden te lopen van 15, 20 of 25 en op de laatste dag als extra uitdaging een route van 40 km.

Inschrijven
Inschrijven kan vanaf 1 april 2023 digitaal via de website www.vierdaagseboxmeer.nl. Je krijgt dan een bevestiging en een QR-code die je bij de start kunt laten scannen en met de routebeschrijving kun je dan meteen op pad. Je krijgt ook een polsbandje waaraan herkend kan worden dat je hebt ingeschreven. Je hoeft je niet meer dagelijks af te melden en de volgende dag hoef je dan alleen nog maar het polsbandje te tonen en kun je met een nieuwe routebeschrijving meteen van start.

Met deze nieuwe werkwijze hoopt de organisatie het starten vlot te kunnen laten verlopen en ook de verstrekking van drinken en dergelijke onderweg via deze makkelijke herkenbaarheid eveneens snel te kunnen laten plaatsvinden zodat je direct de route weer kunt vervolgen.

Het blijft mogelijk om op de eerste wandeldag alsnog op het startbureau in te schrijven, maar dan moet rekening worden gehouden met enige wachttijd.

Starttijden
De starttijden zijn als voorgaande jaren, met dien verstande dat de 15km wandelaars nu ook wat eerder mogen vertrekken tegelijk met de andere lange afstanden. Voor de 5 en 10 km wandelaars blijft de starttijd tussen 17.30 en 19.00 uur. Nadere details vind je op de website.

Kosten
Bij het digitaal inschrijven kunnen de kosten meteen worden voldaan en met de QR-code kan dan direct op de eerste wandeldag worden aangemeld, krijg je een polsbandje en de routebeschrijving. De kosten bedragen voor de 5 en 10 km voor alle dagen in totaal € 10,- per wandelaar, inclusief een fraaie medaille. Voor de langere afstanden (15, 20, 25/40km) zijn de kosten € 12,-.

Wandelen is gezond
Dat wandelen gezond is, is vooral de afgelopen jaren wel gebleken. Wandelen is ook een laagdrempelige sport en daarom probeert de organisatie van de avondvierdaagse dit evenement ook voor zoveel mogelijk groepen betaalbaar te houden. Daarbij richt zij zich vooral op de schoolgaande jeugd. En dankzij een aantal toonaangevende bedrijven in Boxmeer die het evenement sponsoren valt daar binnenkort wellicht nog interessant nieuws te melden voor die wandelaars die in schoolverband binnen het Land van Cuijk deelnemen. Zodra dit rond is maken we daar melding van. De aanmelding geschiedt daarbij dan via de basisscholen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant