Afbeelding

Dr. Erik Boers over de noodzaak van de dialoog in onze samenleving

Algemeen 476 keer gelezen

CUIJK | In Cuijk is het Socratisch Team, bestaande uit Jeanne Klijn, Karel Janssen, Willem Cranen en Marcel Platvoet in 2018 begonnen met het organiseren en begeleiden van dialoogbijeenkomsten. In september 2022 startten zij een cyclus van 5 Socratische bijeenkomsten over de Dialoog met een twintigtal deelnemers. De bijeenkomst van 29 maart met Erik Boers als bijzondere gastspreker is de slotavond van deze reeks en tegelijkertijd een introductie voor allen die belangstelling hebben voor een goed gesprek.

We leven in een hectische tijd. Een tijd van grote onderwerpen. Die onderwerpen komen steeds dichterbij. Ze vullen onze huiskamers en werkplekken met zeer uiteenlopende meningen, ideeën en opvattingen. En dat veroorzaakt veel verwarring.
In veel gevallen gaan we met elkaar in discussie of in debat om de ander te overtuigen van ons gelijk.

Een goed gesprek waarbij je in alle rust kunt onderzoeken wat er echt aan de hand is, lijkt nauwelijks meer mogelijk. In plaats van praten mét elkaar, praten we tégen elkaar. We zetten elkaar op afstand, terwijl we eigenlijk op zoek zijn naar verbinding.

Hierover gaat de bijeenkomst met Erik Boers. Hij is onlangs gepromoveerd tot doctor in de filosofie en wordt erkend als dé expert in het voeren van de socratische dialoog, een gespreksvorm waarbij ‘stilstaan de weg naar vooruitgang’ is.
Hij is mede-oprichter van Socratische cafés, en heeft bij bedrijven, organisaties, onderwijsinstellingen en overheden de methodische gespreksvoering succesvol toegepast. Hij wil daar graag meer over vertellen. Op deze bijeenkomst zal hij ook met het aanwezige publiek aan de slag gaan om iedereen iets te laten ervaren van deze vorm van gespreksvoering.

Toegangsprijs € 7,50 te voldoen aan de ingang van de Schouwburg. Meer informatie: www.socrateslandvancuijk.nl
Er wordt geen voorkennis vereist.

Uit de krant