De ondernemer gaat met zijn kook- en delicatessenwinkel voor duurzaam en vernieuwing. (Foto: Picasa)
De ondernemer gaat met zijn kook- en delicatessenwinkel voor duurzaam en vernieuwing. (Foto: Picasa) Foto: Picasa

Een duurzaam recept voor heerlijk optimisme

Algemeen 2.120 keer gelezen

BOXMEER | Milieubewust, biologisch en vegan, deze begrippen beginnen een steeds grotere rol te spelen binnen onze samenleving, bij voeding in het bijzonder. Meer en meer producenten en merken gaan er prat op om te laten zien hoe ‘goed’ ze bezig zijn, veelal met groene verpakkingen en ook hogere prijzen. Ook De Optimist introduceert een nieuwe, verbeterde receptuur, dan wel voor kookwinkels. De nieuwe ondernemer in de Boxmeerse Steenstraat gaat met zijn kook- en delicatessenwinkel voor duurzaam en vernieuwing. Niet met groene labels en eco-leuzen, maar met hoogwaardige kwaliteit. 

Men neme een goede locatie met voldoende doorloop in een winkelgebied. Zoals de Boxmeerse Steenstraat, bij nummer 89. “Hier komen van alle kanten mensen. Er is veel parkeergelegenheid en je zit niet op een uithoek. Dit is perfect.” Aan het woord is Ab Weststrate. Eerder had hij al een goedlopende kook- en delicatessenwinkel in Malden en nu wil hij Boxmeer en omgeving op zijn wenken bedienen. “Dat begint bij een goede locatie, zoals deze.”

Uiteraard zijn goede producten onmisbaar. Enkel de beste ingrediënten, van optimale kwaliteit zorgen voor een mooi eindresultaat. “En ik heb gewoon de beste spullen.” Ab is zelfverzekerd, overtuigd van zijn kracht. “Dat moet ook wel. Ik ben een optimist, hè?” lacht hij. “Maar buiten dat, wij verbinden onze naam aan de producten. We gaan veel verkopen als huismerk. Daar zitten risico’s aan verbonden. Daarom wil ik graag dat wat ik verkoop goéd is.”

Ab benadrukt direct de rijke, groene nasmaak die zijn bedrijfsvoering heeft. Wie kwaliteit koopt, heeft er jaren plezier van. “Ik wil niet dat mensen een keukenmachine kopen die na twee jaar stuk is. Dat is voor de klant en mij niet leuk, en milieutechnisch is het een drama. Als we een groene richting op willen begint dat bij onszelf.” De kookspecialist hamert er op dat we een enorme verduurzamingsslag kunnen maken door te investeren in artikelen die lang mee gaan. Immers, dat scheelt grondstoffen, energie, transport en verpakkingsmateriaal. Ab: “Maar ook op andere zaken zijn wij verantwoord bezig. Onze koffiebonen worden C02-neutraal geteeld, we proberen zoveel mogelijk biologische en lokale delicatessen aan te bieden en wij zijn de eerste verkoper in heel Nederland met alleen maar PFas-vrije koekenpannen!”

Kortom, hoogwaardig keukengerei en gezonde, smakelijke producten, allen met moeder aarde in het achterhoofd, dat vormt de het rijke smakenpalet bij De Optimist. Top dat af met “de beste service die je maar kunt hebben,” en je kunt het terecht spreken van een sterrentent. Is de prijs dan ook op sterrententniveau? Ab kan daar heel kort over zijn: “Ja, de bekende zaken zijn iets goedkoper. Maar dit gaat langer mee. Ik ben niet duur, ik ben duurzaam.” Dat smaakt naar meer!

De Optimist opent op donderdag 30 maart haar deuren. Ga jij ook een kijkje nemen?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant