Afbeelding

Ruim 1.000 leerlingen starten volgend jaar in de brugklas

Algemeen 862 keer gelezen

REGIO | Op 15 en 16 maart meldden 1.048 groep 8-leerlingen zich aan op één van de middelbare scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen. De ontvangst van nieuwe brugklasleerlingen en hun ouders/verzorgers was op school, met een persoonlijke aanmelding. 

Het maken van een schoolkeuze is een belangrijke stap voor kinderen van groep 7 en 8 en hun ouders/verzorgers. Om deze stap goed voor te bereiden, sloegen het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer zoals voorgaande jaren de handen ineen: onder de noemer “3VO, altijd een school die bij je past”. Door gezamenlijk te communiceren bieden zij een breed aanbod van activiteiten aan en informeren ze goed over de mogelijkheden.

Scholengroep in wording
De fuserende scholen Metameer en Elzendaalcollege vormen in 2024 een scholengroep met het Merletcollege. De rectoren: “Met de nieuwe scholengroep kunnen we nog beter anticiperen op demografische en onderwijsinhoudelijke ontwikkelingen. In de scholengroep behouden alle scholen hun eigen karakter, identiteit en accenten. Tegelijkertijd geldt dat onze gezamenlijke ambitie groter is dan onze onderlinge verschillen. Vandaar dat we onze krachten bundelen.”

Samenkracht
De scholen maken samen plannen voor het vmbo- en havo/vwo-onderwijs. Maar ook over een rijk cultuuraanbod, onderwijs op maat met extra ondersteuning of juist extra uitdaging, en onderwijs aan vluchtelingen. Dit alles doen ze samen met andere partners zoals de mbo- en hbo-scholen, (technische) bedrijven en andere (zorg) instellingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant