Het prinsenpaar van 't Gèrmelaand
Het prinsenpaar van 't Gèrmelaand Foto: Cockie Kremers

Schrijf jij het Millse volkslied 2.0?

Algemeen 782 keer gelezen

MILL | Carnaval vierend Mill staat aan de voet van een grandioos jubileumseizoen. Voor het 66e jaar wordt er openbaar carnaval gevierd in ‘t Gèrmelaand. Dit jubileumseizoen wordt afgetrapt op vrijdag 27 oktober. Dan vindt er in Sporthal de Looierij een drie dagen durend jubileumfeest plaats. Kortom, op zaterdag 28 en zondag 29 oktober is het in Mill nog steeds feest. Tijdens dit dolle weekend wil SCM ’t Germelaand graag een nieuw clublied, lijflied of volkslied 2.0 presenteren. Dit kan van jouw hand komen.

 “Het hoeft geen echte carnavalsschlager te zijn,” vertelt Jos van Boekel. “Het zou een lied moeten zijn waaruit de liefde voor carnaval in Mill spreekt, waarbij men een goed gevoel krijgt, wat carnaval in Mill is en wat past bij mooie, feestelijke maar wellicht ook wel bij treurige gebeurtenissen. Het zou jong en oud aan moeten spreken, want carnaval is ook een feest voor iedereen.”

Stichting Carnaval Mill roept tekstschrijvers, componisten en andere dus op om met ideeën te komen. “Wellicht is er iemand met een goeie tekst en een ander met een prachtige passende melodie, die kunnen we dan samenbrengen. Maar als er mensen zijn die een melodie inclusief tekst hebben, dan is dat natuurlijk ook goed.” Jos vertelt dat het lied tijdens het jubileum gepresenteerd zou moeten worden, maar daar blijft het dan niet bij. “Nee, het is de bedoeling dat we dit lied vele jaren lang gaan zingen en draaien bij carnavalsactiviteiten. Dus zie het als een volkslied 2.0, waarmee we in Mill weer vele jaren verder kunnen.”

Meer weten of een lied, tekst en of melodie aanmelden? Bel met Jos van Boekel op 06 12 88 48 94 of mail naar media@germelaand.nl

Uit de krant