SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Natalie Merfort en Svetlana Lohman brengen de highlights uit de sacrale muziek naar Holthees

Algemeen 703 keer gelezen

HOLTHEES | Aan muzikale variatie geen gebrek in de concert programmering van de Mariakapel. Daar is palmzondag, 2 april een mooi voorbeeld van. Dan treedt de uit Duitsland afkomstige sopraan Natalie Merfort op die begeleid wordt door de van oorsprong Russische pianiste Svetlana Lohman. Al meerdere keren konden zij in de goede week ons publiek tot tranen toe bewegen door het schitterende sacrale programma met hoogte punten uit de klassieke romantische periode. 

Natalie Merfort studeerde klassieke zang aan het conservatorium van Berlijn. Later is zij ook afgestudeerd in jazz en popmuziek op Codarts te Rotterdam en het Berklee Collage of Music in Boston (USA). Zij is een ervaren zangdocente en dirigeert meerdere koren, en zingt als soliste in kerken en theaters.

Svetlana Lohman doceerde in Rusland muziektheorie, piano en kunstgeschiedenis aan de Herzen Universität. Zij doceert nu piano en muziektheorie aan de Russian School of Arts in Rotterdam. Al in vorige jaren hebben zij het publiek tot tranen toe kunnen ontroeren met o.a. het ontroerende Stabat Mater. Behalve delen uit het Stabat Mater van Pergolesi staan o.a. verschillende Avé Maria’s op het programma, Avé Verum en Laudate Dominum van Mozart, Dignare van Händel, Avé Verum van Fauré e.a. 

Het concert begint 2 april om 15.30 uur. De entree is € 15,-- en kan bij de ingang contant of per pin betaald worden. Reserveren kan via: www.mariakapel.nl, of vanrijenwilbert@gmail.com of telefonisch: 06 16170433

Uit de krant