De aftrap voor de revue Brand Meester vond plaats op zaterdag 25 september 2021.
De aftrap voor de revue Brand Meester vond plaats op zaterdag 25 september 2021. Foto: Jos Gröniger

Kaartverkoop Revue Brand Meester van start

Algemeen 990 keer gelezen

GENNEP | Het kan bijna niet aan de aandacht van de Gennepenaren ontsnapt zijn dat de revue voor de deur staat. Een eeuw na de eerste revue in de Niersstad vindt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni de voorstelling Brand Meester plaats. De kaartverkoop voor de drie voorstellingen start op maandag 3 april. 

Wie een ticket weet te bemachtigen voor één van de voorstellingen volgt de revue vanaf de tribune op een bijzondere locatie. Brand Meester wordt namelijk in de openlucht opgevoerd aan de Picardie. De bühne kent het schoolgebouw waar jarenlang Maria Goretti gevestigd was als achtergrond. De tribunes worden geplaatst aan de rand van de parkeerplaats bij sportcentrum Pica Mare. Met de keuze voor deze locatie heeft de organisatie Stichting Revue Gennep de oorspronkelijke wens de voorstellingen op te voeren op de Markt in de Niersstad laten varen. 

Revuehistorie
Brand Meester is de twaalfde in de reeks revues die Gennep sinds 1923 beleefd heeft. In de periode 1923-1950 werden (met uitzondering van de oorlogsjaren) zeven voorstellingen. Na een decennialange pauze werd de draad in 1999 opgepakt met de voorstelling Millenniumspektakel. Sindsdien bereidt de stichting in een cyclus van circa zes jaren een nieuwe revue voor.

Aanloop
De officiële aftrap voor Brand Meester vond plaats op zaterdag 25  september 2021. In de zaal van 4Events werd het logo gepresenteerd en maakten de aanwezigen kennis met de bevlogen regisseuse Anneke Schröder. De vergevorderde voorbereidingen naderen de eindfase. Wekelijks zijn de acteurs, zangers, decorbouwers, kleermaaksters en andere vrijwilligers in de weer om tijdens de première beslagen ten ijs te komen.

Brand Meester
De verhaallijn van de revue van dit jaar is geschreven door het driemanschap Linda Salden, Twan Maasen en Maarten Daniëls.
Het verhaal van Brandmeester speelt zich in de jaren ’80 af in hartje Gennep. Vier van oorsprong Gennepse voormalige vriendinnen van middelbare leeftijd treffen elkaar op de uitvaart van hun vroegere docent op de mavo, meester Gerards. De vriendinnen van weleer zijn Gennep ontvlucht nadat zij verantwoordelijk werden gehouden voor een fatale brand in een hotel. Slagen zij er jaren na dato in een reconstructie van de brand te maken?

De voorstellingen
De première van Brand Meester vindt plaats op vrijdagavond 9 juni om 21.00 uur. De tweede voorstelling is op zaterdagavond 10 juni om 21.00 uur. De middagvoorstelling van zondag 11 juni begint om 16.00 uur. De kaartverkoop start op maandag 3 april. Zie ook https://revuegennep.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant