V.l.n.r. Walter Manders, Tycho Holleman, Anne van Diemen en Nurettin Altundal.
V.l.n.r. Walter Manders, Tycho Holleman, Anne van Diemen en Nurettin Altundal. Foto: Marc Bolsius

Koninklijke onderscheiding voor oud Cuijks raadslid Anne van Diemen

Algemeen 1.022 keer gelezen

DEN BOSCH / CUIJK | Tijdens de laatste vergadering van Provinciale Staten 2019-2023 heeft de commissaris van de Koning, Ina Adema, vier vertrekkende Statenleden koninklijk onderscheiden, waaronder Anne van Diemen. De GroenLinkse was van 2006 tot 2014 raadslid in de oude gemeente Cuijk. In juni 2018 werd Van Diemen Statenlid in Den Bosch. Samen met Tycho Holleman, Walter Manders en Nurettin Altundal mag Van Diemen zich nu ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ noemen.

Ook de andere drie gedecoreerden ontvingen de onderscheiding voor hun lange loopbanen in de politie. Tycho Holleman was twaalf jaar raadslid in Hilvarenbeek en sinds maart 2022 lid van Provinciale Staten. Walter Manders had twee jaar lang een zetel in de gemeenteraad van Gemert-Bakel en acht jaar raadslid in Boekel. In 2018 werd hij Statenlid. Nurettin Altundal was zes jaar raadslid in Oss en lid van Provinciale Staten sinds 2011.

Formeel afgesloten
Op deze laatste zitting van de Staten 2019-2023 werd afscheid genomen van 36 Statenleden. Bovendien werd de verkiezingsuitslag formeel vastgesteld en werd besloten tot de toelating van de nieuw benoemde Statenleden. De bestuursperiode 2019 – 2023 werd tijdens deze vergadering formeel afgesloten.

Afscheid gedeputeerden
Ook werd deze laatste vergadering afscheid genomen van de gedeputeerden Suzanne Otters-Bruijnen en Anne-Marie Spierings. Suzanne Otters-Bruijnen vertrekt op 11 april als gedeputeerde om burgemeester te worden in Son en Breugel en Anne-Marie Spierings stopt op 1 mei. Zij vertrekt naar Deltalinqs in Rotterdam, om daar 1 juni programmadirecteur te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant