Koos
Koos Foto: Maas Driehoek
COLUMN

‘Die snelweg nooit, maar de VVD staat wel weer mooi op de kaart’

Algemeen 615 keer gelezen

Ze kijken elkaar zwijgend aan. Er is tijdens het overleg van de VVD-fractie Land van Cuijk opgemerkt dat het hoog tijd wordt de partij weer eens in het nieuws te brengen. Op de kaart te zetten, zei de betrokken liberaal vakkundig.

Tja, daar zeg je zoiets. We hebben pas nog gezegd dat er meer betaalbare woningen moeten worden gebouwd. Daarmee hebben we het wel zo’n beetje gehad, verzucht de rest moedeloos. Wat kunnen we nog meer?

Hé, roept er eentje, is het al niet heel lang geleden dat we hebben aangekaart dat de snelweg vanuit Duitsland naar Uden moet worden doorgetrokken.

“Daar zeg je zoiets”, was de enthousiaste reactie van fractievoorzitter Judith Logtens. En voordat de rest het in de gaten had, zat ze al te schrijven. Nou ja, deed ze alsof, want de tekst van al die vorige keren dat er om de A77 werd geroepen, had ze nog op d’r laptop staan.

En zo kon het gebeuren dat d’r alweer een groot stuk in de krant kwam over de VVD die het wiel nog maar eens een keer had uitgevonden.

Zo’n 20 jaar geleden al maakte de toenmalige Boxmeerse burgemeester Karel van Soest kabaal omdat hij vond dat de belabberde oost-westwegverbinding opgekikkerd moest worden door de A77 door te trekken naar Uden. Sindsdien is het sukkelen gebleven. In Den Haag kenden ze nog wel wat andere stukjes snelweg in den lande die verbeterd of aangelegd moesten worden. En nou er vele miljoenen zijn uitgegeven voor een rondweg bij Haps en een (twijfelachtige) verbetering van de weg door St. Hubert, zijn de kansen natuurlijk helemaal verkeken. Als onze bestuurders echt hadden gewild dat die snelweg er kwam, hadden ze nooit zo blij moeten staan springen bij de verbeteringen in Haps en St. Hubert. Want met elke verbetering werd de snelweg-noodzaak er minder op.

Dat snappen die VVD-ers ook wel, zo dom zijn ze niet, want Judith zegt in het krantenartikel dat “voor de korte termijn een upgrade van de N264 misschien wel realistischer is”. Met andere woorden: ze weet zelf ook wel dat ze wartaal uitslaat over een verlengde A77. Maar wat maakt het ook uit? Die snelweg komt niet op de kaart, nu niet en niet ooit. Maar de VVD staat wel weer op, even.

Koos

Uit de krant