Het hele Profile-team in Oploo kijkt uit naar de jubileumweek.
Het hele Profile-team in Oploo kijkt uit naar de jubileumweek.

Feest in Oploo: M en M helpen al 25 jaar iedere fietser op weg

Algemeen 2.710 keer gelezen

OPLOO | Marc Ermens is al 25 jaar dé fietsspecialist in Oploo. Van de reguliere fietsen, al dan niet elektrisch, tot handige e-bakfietsen, driewielers en duofietsen, bij de Profile-vestiging aan de Vloetweg in Oploo kan ieder soort fietser zijn hart ophalen. Samen met zijn vrouw Miranda trapt Marc al 25 jaar telkens naar een hogere versnelling en voorlopig wordt er nog niet afgeremd. Hooguit misschien om even flink feest te vieren. 

Wie binnenstapt in de mooie, strakke Oploose fietsenzaak ziet gelijk dat het feest is. Naast de ingang prijkt namelijk een mooie, versierde fiets vol ballonnen en slingers. Op de toonbank staat een flinke pot M&M’s. “Wie raadt hoeveel het er zijn, wint die mooie fiets.” Aan het woord zijn Marc en Miranda. Marc lacht: “We vonden dat wel toepasselijk. Wij zijn natuurlijk M en M!”

Dat het M-team iets te vieren heeft, is niet verwonderlijk. Al 25 jaar werken zij ontzettend hard, samen met hun team, om iedere fietser optimaal op weg te helpen. Marc doet dat zelfs al iets langer: “Al in mijn tienertijd liep ik hier rond. Toen nog als weekendhulp/vakantiekracht bij Tjeu Schoonwater.” Een opleiding in de besturingstechniek volgde, waardoor Marc even uit de fiets wereld was. Maar in 1998 werden hij en Miranda eigenaar van het Oploose tweewielerhuis. “Ik vind techniek heel erg interessant. Tuurlijk fiets ik graag, maar de techniek, dat vind ik het mooiste. Ik ben wel een beetje een sleutelaar.” Miranda valt Marc lachend in de rede: “Een beetje?!” Waarop Marc lacht: “Oké, écht een sleutelaar. Dus dat we hier nu met een team van twaalf werknemers een professionele fietsenwinkel runnen, zou je een uit de hand gelopen hobby kunnen noemen.”

Doen waar je goed in bent
Miranda legt uit dat Marc’s eindeloze interesse in techniek de ruggengraat vormt van de Profile-zaak. Repareren, op maat afstellen, kleinschalige ingrepen: Marc kan het allemaal. Gelukkig hebben we ook hele kundige monteurs in dienst die Marc kunnen helpen, want alleen een beetje sleutelen is er allang niet meer bij. Miranda: “Wij verkopen hier geen racefietsen omdat we ons specialisme e-fietsen en aangepaste fietsen optimaal willen verkopen. Niet alles er een beetje bij doen, maar ervoor zorgen dat we heel goed zijn in datgene wat we doen” Dankzij Marcs technische inzicht en gouden handjes kunnen alle fietsen worden aangepast aan heel specifieke wensen.

Ook passen ze in hun winkel een professionele fietsmeting toe bij de verkoop van fietsen. Elke fiets wordt hiermee volledig op maat afgesteld, Miranda: “Zo kan iedereen goed en lekker zitten zonder onnodige pijnklachten of ongemakken!” Ook onze verkopers Edwin en Patty zijn hierin getraind en voorzien onze klanten van een uitgebreid op maat gemaakt advies.

Marc blikt terug. De elektrische fiets is nu ongekend populair, maar 23 jaar geleden waren het M en M die als echte pioniers de eerste elektrische fietsen bestelde. Ik weet nog dat we op de duur maar liefst 25 elektrische fietsen ineens bestelden. “Daar hebben we heel veel van geleerd. Het was toen, voor die tijd, écht een heftige order. Maar in dat jaar verkochten we ze allemaal, en zelfs nog meer.” Al die kennis en kunde van het eerste uur maakt dat Profile Marc Ermens alle ins en outs weet over electrische fietsen. Niet voor niets dat hij op elektrisch gebied ‘dé fietsspecialist’ van de regio is. Marc vult aan: “En nu zijn we ons ook steeds meer aan het richten op de duofietsen en driewielers. Zowel nieuw, maar ook veel gebruikte exemplaren, voor de kleinere portemonnee.

Jubileumfeest
En dit doen ze daar in Oploo dus al 25 jaar. Een absolute mijlpaal die gevierd moet worden. Niet voor niets dat M en M gaan uitpakken met een feestelijke kortingsweek, van woensdag 31 mei t/m vrijdag 2 juni, elke avond tot 20.00 uur en op zaterdag 3 juni tot 16 uur. Marc: “Je krijgt korting of acties op de fietsen en op de accessoires. Daarnaast zijn er ook fietsen met een gratis verzekering en zelfs vijf jaar garantie op de e-bikes. Eigenlijk is bijna alles in de winkel wel voorzien van een leuke actie.” Miranda knikt tevreden: “We gaan dus écht groots uitpakken, vandaar ook die M&M-winactie, waar iedereen bij een aankoop de komende maand een deelname mag wagen om een GRATIS dames of heren fiets te winnen.”

Op zaterdag 1 juli is vervolgens écht de jubileumdag en staat de fietsenwinkel opnieuw bol van de ballonnen. Met gratis ijs, koffie, thee, ranja en zelfs een prachtige fietsroute voor iedereen door de omgeving, trekt het team alles uit de kast om van die kwarteeuwviering een waar festijn te maken. “We hebben er Heel veel zin in,” besluiten M en M. “Jij komt toch ook langs?”

Graag tot ziens, team Profile Marc Ermens Voetweg 4a Oploo, tel. 0485-381330

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant