Bewegen voor Ouderen in de Kleppenburg met docent Osama Arrogi.
Bewegen voor Ouderen in de Kleppenburg met docent Osama Arrogi.

Volop beweging voor de senioren in Oeffelt

Algemeen 958 keer gelezen

OEFFELT | In Oeffelt staan een 4-tal bewegingsactiviteiten op het programma die aangeboden worden door Welzijn Ouderen Boxmeer. Dit zijn Bewegen voor Ouderen in Sporthal MeerCamp en in de Kleppenburg, en Yoga en Countrydansen in de Kleppenburg. 

De groepen voor Yoga en Countrydansen zitten vol en aansluiten is daarom niet direct mogelijk. Als men belangstelling heeft, dan kan men op een wachtlijst gezet worden. Bij voldoende aanmeldingen kan overwogen worden om nieuwe groepen op te starten. 

Voor meer informatie over Yoga en Countrydansen en de dagen en tijden waarop dit gegeven wordt, zie de website van Welzijn Ouderen Boxmeer: www.welzijnouderenboxmeer.nl 

Bewegen voor ouderen
Welzijn Ouderen Boxmeer noemt deze activiteit gewoonlijk Bewegen voor Ouderen (BvO) maar veelal wordt er ook gesproken van gymactiviteiten. Op de woensdag van 08.45 tot 09.45 uur is er een gym groep actief in sporthal MeerCamp o.l.v. docent Osama Arrogi. In deze groep zijn de deelnemers nog zeer mobiel en gebruiken ze de ruimte in de sporthal voor verschillende oefeningen. Eerst worden de spieren losgemaakt en aansluitend worden oefeningen gedaan in spelvorm met attributen. De docent zorgt voor de nodige afwisseling en neemt daarvoor zelf de te gebruiken attributen mee.

Op woensdag van 10.00 tot 10.45 uur is er bewegen voor ouderen in de Kleppenburg. De deelnemers in deze groep zijn wat minder mobiel zodat er veel oefeningen vanaf de stoel gedaan worden. Daarom wordt er ook wel gesproken over zit- of stoelgym. Na de les in de Sporthal komt docent Osama Arrogi naar de Kleppenburg om met deze groep oefeningen te doen. Maar als men denkt dat het programma heel anders is dan in de sporthal, dan heeft men het mis! Ook hier zijn er eerst oefeningen om de spieren lost te maken en daarna volgen er oefeningen met attributen die ook in de sportzaal gebruikt zijn. Het grote verschil is dat men zittend of staand beweegt en dat er kleine aanpassingen zijn in het spelgedeelte. 

De redactie legde het fototoestel en de pen even opzij en sloot aan bij de groep gedurende het spelgedeelte. Zo ook de coördinator seniorenactiviteiten Oeffelt, Lenie van Luijk. We genoten beiden van het levendige spelgedeelte. Na de les gaan de groepen in de sportzaal en in de Kleppenburg koffiedrinken. De gym is dus ook gewoon gezellig. 

Oproep: 
Bewegen voor ouderen in Oeffelt wil graag een oproep plaatsen voor meer deelnemers. Vooral voor de groep in De Kleppenburg op woensdag om 10.00 uur zoeken we nieuwe mensen. Maar nieuwe deelnemers voor de groep in de Sporthal die start om 8.45 zijn ook welkom. Wilt u meer bewegen om zo fit mogelijk te blijven samen met anderen, meldt u aan!

Buitengym (bootcamp light) 
Deze bewegingsvorm wordt niet aangeboden door Welzijn Ouderen Boxmeer maar door Sportschool Bewegez Boxmeer. Tijdens een geslaagde fittestdag in Oeffelt werd buitengym onder de aandacht gebracht door Bewegez Boxmeer. In korte tijd sloten 12 mensen zich aan. Elke donderdag om 09.00 uur komt de groep bij elkaar bij De Kleppenburg en o.l.v. Juliët Uni wordt er buiten gesport. Van speelveld naar speelveld of parkeerplaats worden er verschillende oefeningen gedaan met gebruikmaking van bijvoorbeeld een bank en aanwezige stangen. Of het nu regent, sneeuwt of dat de zon hoog aan de hemel staat, de buitengym gaat door. Alleen bij gladheid en schoolvakanties is er geen buitengym. De mensen zijn zeer te spreken over deze vorm van bewegen.

Om de buitengym in Oeffelt voor senioren betaalbaar te houden, faciliteert Welzijn Ouderen Boxmeer deze bewegingsvorm in Oeffelt.

Voor meer informatie over buitengym verwijzen we naar de website van Bewegez Boxmeer.

Hebt u interesse om mee te doen of wilt u wat informatie? Vraag het de coördinator seniorenactiviteiten (csa) van Oeffelt, Lenie van Luijk. Tel 0485 - 361891 of op haar email adres: lenievanluijk@ziggo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant