Berry Geurts (links) neemt knuffels in ontvangst van de Lionsclub.
Berry Geurts (links) neemt knuffels in ontvangst van de Lionsclub. Foto: Lionsclub Land van Cuijk

Dorpspenning Land van Cuijk voor Berry Geurts uit Boxmeer

Algemeen 1.943 keer gelezen

BOXMEER | Vandaag ontving Berry Geurts uit Boxmeer de Dorpspenning Land van Cuijk. Dit als blijk van waardering voor haar jarenlange en vrijwillige verdiensten voor de kinderafdeling van het Maasziekenhuis in Beugen. Deze gemeentelijke onderscheiding werd haar uitgereikt door wethouder Maarten Jilisen tijdens haar afscheid van de kinderafdeling van het Maasziekenhuis.

Berry heeft bijna 47 jaar gewerkt als medisch pedagogisch zorgverlener op de kinderafdeling van het Maasziekenhuis. Buiten haar werk en werktijden om, besteedde zij wekelijks bijna hetzelfde aantal uren aan allerlei vrijwillige activiteiten. Zij was een echte ambassadeur voor de afdeling. In haar vrije tijd benaderde de Boxmeerse bijvoorbeeld veel sponsoren uit de regio om geld en materiaal in te zamelen voor de zieke kinderen op de kinderafdeling. Cadeautjes rond Kerst en Sinterklaas worden hoofdzakelijk door sponsoren betaald. Berry zorgde altijd voor een persoonlijke touch aan de cadeaus, waardoor deze van nog grotere betekenis werden voor de kinderen en hun familie. Met Vaderdag, Moederdag en Pasen krijgt elk kind op de kinderafdeling en de kraamafdeling een attentie. Ze zorgt voor verzending van geknutselde verjaardagskaarten aan kinderen die regelmatig in het ziekenhuis komen of langdurig zijn opgenomen.

Speelkamer
Tijdens de bouw van het nieuwe ziekenhuis in 2011 maakte Berry zich er persoonlijk sterk voor dat de speelkamer ‘ruim’ zou worden, met de mogelijkheid om er een bed bij te plaatsen voor bedlegerige kinderen. Het is een plek geworden waar kinderen tussen 0 en 18 jaar zich helemaal kunnen ontspannen. Berry heeft ook hiervoor ontzettend veel sponsoren benaderd om alle materialen en meubels betaald te krijgen.

Jopie Konijn
De kinderafdeling heeft al meer dan 40 jaar een afdelingskonijn: Jopie Konijn. Berry heeft dit konijn 45 jaar geleden geïntroduceerd. Het ‘ziekenhuiskonijn’ is in verre omstreken bekend en geeft veel kinderen afleiding en steun. Vaak komen kinderen tijdens een controlebezoek zelfs nog even terug naar de afdeling om Jopie te knuffelen. De Boxmeerse noemde het konijn ‘de beste therapeut die we hebben’.

Dorpspenning Land van Cuijk

Gemeentelijke onderscheidingen zoals de Dorpspenning Land van Cuijk zijn bedoeld als teken van waardering en dankbaarheid vanuit de gemeente en de lokale gemeenschap. Als beloning voor iemands inzet en bijzondere verdiensten voor zijn of haar eigen stad of dorp. Personen die in aanmerking komen voor een gemeentelijke onderscheiding, leveren door hun vrijwilligerswerk een bijzondere bijdrage aan de leefbaarheid in hun eigen dorpsgemeenschap. Zij zorgen voor de verbinding en zijn erg belangrijk voor het voortbestaan van hun vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant