Afbeelding

Koningschieten op de Brink in St. Tunnis

Algemeen 633 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Op zondag 11 juni aanstaande schieten de leden van het St. Antoniusgilde weer om de felbegeerde titel van gildekoning! Wie krijgt dit jaar het koningszilver omgehangen?

Tussen 10.00 uur en 10.30 uur trekt het gilde met slaande trom en met het huidige koningspaar Maria en Marcel van Erp door het dorp om samen om 10.30 uur de viering van het sacramentsfeest in onze dorpskerk bij te wonen. Na de mis genieten we van een heerlijke Brabantse koffietafel, waarna we rond de klok van 13.00 uur met het Koningschieten gaan beginnen.

Op het grasveld van de Brink wordt een ongeveer twaalf meter hoge schutsboom opgericht waarop een gipsen vogel wordt geplaatst. De deelnemers aan de wedstrijd schieten deze vogel met de kruisboog aan flarden en degene die het laatste stuk naar beneden schiet, wordt uitgeroepen tot koning van het St. Antoniusgilde.

Hoe lang het gaat duren voordat de vogel naar beneden valt en de winnende schutter het koningszilver krijgt omgehangen, is nog onbekend; immers, het lot en de schietkunsten bepalen de uitkomst van de wedstrijd.

Iedereen is van harte welkom om op veilige afstand de spannende wedstijd te aanschouwen en mee te maken wie de nieuwe koning wordt van het St. Antoniusgilde. Tot zondag 11 juni op de Brink!


Afbeelding

Uit de krant