Kom ook naar de Open Dag op Landgoed & Natuurbegraafplaats Weverslo.
Kom ook naar de Open Dag op Landgoed & Natuurbegraafplaats Weverslo.

Open Dag Landgoed & Natuurbegraafplaats Weverslo

Algemeen 738 keer gelezen

HEIDE | Op 18 juni van 11.00 tot 16.00 uur organiseert Landgoed & Natuurbegraafplaats Weverslo, gelegen in de driehoek Boxmeer, Deurne en Venray, een Open Dag. Tijdens deze dag is iedereen welkom om in een ontspannen sfeer kennis te maken met de mooie natuur van Weverslo, het fenomeen natuurbegraven en de mogelijkheden rondom een afscheid in de natuur.

Er zijn lezingen over uiteenlopende onderwerpen rondom het leven en de dood. Zo vertelt uitvaartbegeleider Anita Seuren wat er zoal komt kijken bij een overlijden, Marjolijn Geenen praat over rouwverwerking en kinderboekenschrijfster Irene Apon over hoe je kinderen kunt betrekken bij een verlies.

Er is op diverse plekken muziek, onder andere van Angelique Heesen. Elk uur kunnen mensen aansluiten bij een rondleiding over de natuurbegraafplaats, waarbij een gids vertelt over dit unieke natuurgebied en de rol die natuurbegraven daarin speelt. Er is een inspiratiemarkt waar bezoekers kennis kunnen maken met alle facetten van natuurbegraven: van de verschillende kisten, manden, baren en natuurlijke gedenktekens.

De hele dag zijn medewerkers en vrijwilligers aanwezig om voorlichting te geven over het zelf kiezen en reserveren van een grafplek en de mogelijkheden om een persoonlijke invulling te geven aan een afscheidsceremonie en een herdenkingsbijeenkomst. Op het Boshuisterras kunt u onder het genot van een hapje en drankje de ongedwongen sfeer op Weverslo proeven.

Kleinschalig en persoonlijk 
Steeds meer mensen kiezen voor deze milieuvriendelijke vorm van begraven, die ook nog eens voordeliger is dan traditioneel begraven. Elke natuurbegraafplaats heeft zijn eigen kenmerken. Weverslo onderscheidt zich met name door het intieme karakter van het mooie gevarieerde bos, de verbinding met kunst en cultuur die wordt gemaakt d.m.v. een wandelroute langs beelden en gedichten en de persoonlijke aanpak. Zo is het mogelijk een klein, persoonlijk houten gedenkteken op een graf te plaatsen en worden jaarlijks tijdens een indrukwekkende ceremonie de namen van de overledenen genoemd en bijgeschreven op het monument ‘De Nerven’. Ook is Weverslo een geliefde plek om te wandelen of gewoon even tot rust te komen.

Wees welkom op 18 juni tussen 11.00 en 16.00 op Landgoed en Natuurbegraafplaats Weverslo, Janslust 11 te Heide. www.weverslo.nl 

Uit de krant