Heel wat uurtjes sleutelen zijn er in dit racemonster gestoken. Dat wil jij toch ook van dichtbij bewonderen?
Heel wat uurtjes sleutelen zijn er in dit racemonster gestoken. Dat wil jij toch ook van dichtbij bewonderen?

Cuijk Kei Goed: zorg dat je erbij bent!

Algemeen 2.446 keer gelezen

CUIJK | Marktkraampjes met handgemaakte spulletjes, energieke dansdemonstraties en unieke, uitgebouwde auto’s met schreeuwende speakers: op het eerste gezicht hebben deze drie publiekstrekkers weinig met elkaar van doen. Toch lopen de liefhebbers van deze zaken verenigd samen door het Cuijkse centrum tijdens Cuijk Kei, op zondag 11 juni. Organisatielid Clemens Binkhorst, tevens centrummanager, weet het zeker: “Het belooft weer een leuk feestje te worden!”

Met nog een paar dagen te gaan tot het feest losbarst, staat Clemens al te trappelen. Hard heeft hij, samen met zijn mede-organisatieleden en veel vrijwilligers gewerkt om dit typisch Cuijkse spektakel wederom op poten te krijgen. “Er is in het laatste jaar ontzettend veel veranderd in het centrum van Cuijk. Er is veel groen bij gekomen. Dat is mooi natuurlijk! Maar daardoor moesten we wel een andere indeling maken.” 

Dat is allemaal gelukt. Een kleine 100 deelnemers hebben een mooie locatie toegewezen gekregen. De centrummanager noemt marktkraampjes met de meest uiteenlopende assortimenten, van essentiële oliën tot boeken tot kleding. “Ten opzichte van vorig jaar is de hoeveelheid kraampjes op de braderie iets gegroeid. En vergeet de kinderbraderie niet!” Tussen de bedrijven door worden er nog interactieve demonstraties gegeven door diverse sportverenigingen, zoals l’Arc (handboogschieten), Bullfighters (honkbal) en Gokyo (Judo). Clemens: “En uiteraard mag Shanti ook niet ontbreken. Haar optredens met Chance4Dance zijn altijd een spektakel!”
Nieuw dit jaar is de autoshow. Een twintigtal volledig verbouwde voertuigen schittert zondag op het (straat/plein). Of je het mooi of lelijk vindt, indrukwekkend is het zeker. Dat vindt ook de organisatie: “Ze zijn getuned, gepimpt, weet ik allemaal wat er aan verbouwd is. Ik weet dat één van die auto’s maar liefst twintig speakers heeft, in alleen de deur!”
Clemens kan nog eindeloos doorgaan over het immense aanbod aan bijzondere, mooie, gekke, smakelijke, hebberig makende, ontroerende of typische Cuijkse bezienswaardigheden, spullen en activiteiten die het evenement rijk is. Om het kort te houden sluit hij krachtig af: “Het wordt gewoon kei goed, dus zorg dat je er bij bent!”

Uit de krant