De vrijwilligers Twan Haasen (2e van links) en Marc Nabuurs (2e van rechts) werden Koninklijk onderscheiden.
De vrijwilligers Twan Haasen (2e van links) en Marc Nabuurs (2e van rechts) werden Koninklijk onderscheiden.
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

Leden dorpsraadbestuur staan in het zonnetje op Vense kermis

Algemeen 1.293 keer gelezen

VEN-ZELDERHEIDE | Het komt zelden voor dat in Ven-Zelderheide dorpse zaken geregeld worden zonder dat de voorzitter en secretaris/penningmeester daarvan op de hoogte zijn. Tijdens de tweede pinksterdag gehouden kermis- en dorpsbrunch werden voorzitter Marc Nabuurs en secretaris/penningmeester Twan Haasen compleet verrast. Beiden werden Koninklijk onderscheiden.

Beide mannen zijn erg betrokken bij de ontwikkelingen ten behoeve van de leefbaarheid in het grensdorpje. Burgemeester Hans Teunissen benoemde beide Vense mannen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Twan Haasen
Twan Haasen is sinds zestien jaar penningmeester en secretaris van de dorpsraad. In die functie was hij nadrukkelijk betrokken bij de realisatie van het Dorpsontwikkelingsplan (DOP). Ook is hij lid van werkgroepen die het DOP ondersteunen. Daarnaast is de vrijwilliger, die eigenaar is van Haasen Consultancy, actief voor voetbalvereniging Vense Boys, carnavalsclub De Waldkrekels, Toerclub Gennep en CDA Gennep.

Marc Nabuurs
In de dorpsraad is Marc Nabuurs al vijftien jaar de collega van Twan Haasen. Nabuurs is de voorzitter die diverse werkgroepen en commissies aanstuurt. Met zijn doortastendheid wist hij door de jaren al de nodige zaken te realiseren. En om tot gewenste resultaten te komen steekt hij graag zelf de handen uit de mouwen. Ook hij was betrokken bij het eerste Dorpsontwikkelingsplan. Uit dat DOP zijn veel projecten tot stand gekomen. Het nieuwe dorpshart met park is er daar één van.
De vrijwilliger is lid van CDA Gennep, en is agrarisch ondernemer. 
Een dorpsgenoot vertelde: “Marc is een bezig menneke die niet te beroerd is zelf zijn handen uit de mouwen te steken.” Het feit dat hij regelmatig het gras maait in het dorpspark spreekt boekdelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant