De entree vanm de Boergondische Tuijn in Sint Anthonis.
De entree vanm de Boergondische Tuijn in Sint Anthonis. Foto: Henk Baltussen

Vluchtelingen en scholen kunnen moestuinplanten ophalen

Algemeen 658 keer gelezen

SINT ANTHONIS | De Boergondisch Tuijn geeft moestuinplanten weg aan vluchtelingen en scholen. Op zaterdagmorgen 10 juni van 9.00 tot 10.00 uur kunnen de dit voorjaar overgebleven planten opgehaald worden bij de kwekerij.

“Zonde om de niet verkochte planten van afgelopen voorjaar in de kliko te gooien als je andere mensen er een plezier mee kunt doen”, vertelt Gertie Vink, die met haar man Harrie Gerrits de kwekerij en tuinen aan de Noordkant heeft.

Het stel hield in mei twee plantenmarkten en afgelopen week een ruilbeurs. Niet alles werd verkocht. “Voor de liefhebbers, maar wel uitsluitend bedoeld voor mensen uit asielzoekerscentrum en opvangplekken willen wij helpen met een stukje dagbesteding. Kweken van groente in een pot op het balkon of in de volle grond in de tuin is een leuke bezigheid. Nuttig en het levert wat op na het oogsten voor de maaltijd”, vertelt Vink. 

“Het is nu echt het moment dat onze gekweekte moesplanten de grond of de pot in moeten gaan. Behalve vluchtelingen met groene vingers willen wij ook scholen helpen met plantjes voor hun schooltuin. Kinderen wegwijs maken met kweken, zodat de in de praktijk leren en zien hoe een tomaat groeit.”

Uit de krant