Afbeelding
Foto: Bas Delhij

De eerste kilometers zitten al in de benen bij de Boxmeerse avondvierdaagse

Algemeen 1.825 keer gelezen

BOXMEER | ‘Als u deze prestatie weet te volbrengen, dan gaat het in Nijmegen vast en zeker ook lukken,’ leest het op de website van de avondvierdaagse Boxmeer. Uniek aan deze avondvierdaagse is dat naast de bekende 5, 10 en al uitdagende 15 km-afstanden, ook grotere kilometeraantallen worden aangeboden, namelijk 20, 25 en zelfs 40 km op de laatste dag. Het zijn de wandelaars voor die grotere afstanden die dan ook nu, in de late middaguurtjes, al zijn te spotten. Vanaf 15:00 uur mogen de langere afstanden (15 t/m 25 km) al starten.  

Voor het eerst in de Boxmeerse avondvierdaagsegeschiedenis starten de etappes niet bij De Weijer maar bij Hotel Restaurant Riche. “Deze nieuwe locatie biedt meer parkeermogelijkheden en vooral ook een betere uitgangspositie om variatie in de routes aan te brengen,” meldt de organisatie. “De Vierdaagse wordt op de laatste avond afgesloten met een feestelijke inhaal door het centrum van Boxmeer naar Riche.”

Gratis deelname voor kinderen
Ook nieuw dit jaar was voor kinderen de mogelijkheid om gratis mee te doen middels inschrijving via school. De organisatie: “De Avondvierdaagse blijft hét evenement voor jongeren om aan de wandel te gaan. Om dit extra te stimuleren heeft de organisatie bij een aantal toonaangevende bedrijven in Boxmeer en omgeving aangeklopt voor een bijdrage om de deelnamedrempel voor jongeren te verlagen. Hier is zodanig enthousiast op gereageerd dat, mits de leerlingen zich via de coördinator op de basisscholen (en speciaal onderwijs) aanmelden, zij gratis kunnen meelopen.”

Deze actie bleek succesvol, gezien er ruim 600 schoolkinderen zich hadden aangemeld voor het wandelevenement. “Het wordt dus wederom een hele happening met op de laatste wandeldag een feestelijk programma,” besluit de organisatie. Perfect dus, voor wie nu al stevig aan het stappen is. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant