Of je nu samen met je gezin en kinderen wilt fietsen of een ervaren doortrapper bent, er is altijd een route die bij jou past.
Of je nu samen met je gezin en kinderen wilt fietsen of een ervaren doortrapper bent, er is altijd een route die bij jou past.

Fietsfeest Land van Cuijk: Veertien routes en veel evenementen

Algemeen 1.929 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Het Land van Cuijk is altijd al een uitgesproken fietsregio geweest. Dat wordt nog eens extra benadrukt tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk op 8 en 9 juli. In dat weekeinde kunnen fietsers van alle leeftijden geniet van avontuurlijke fietsroutes, interessante bezienswaardigheden en bijzondere evenementen.

Met maar liefst veertien verschillende fietsroutes is er keuze te over. Je kunt zelf bepalen welke route(s) je fietst en wanneer je dit doet. Bij de meeste routes kun je ook zelf je startpunt kiezen.

Tijdens het Fietsfeest Land van Cuijk kun je genieten van de talloze bezienswaardigheden die deze regio te bieden heeft. Van schilderachtige landschappen tot historische monumenten, er valt altijd iets nieuws en interessants te ontdekken. Bovendien zijn er meer dan 30 pauzeplekken langs de routes, waar je even kunt uitrusten en genieten van lokale lekkernijen. Veel van deze pauzeplekken hebben speciale aanbiedingen voor de deelnemers aan het Fietsfeest.

Onderweg worden ook tal van bijzondere evenementen georganiseerd. Zoals het kampioenschap sloomfietsen in Grave, waarbij het de uitdaging is om juist zo langzaam mogelijk te rijden, en het fietssuppen op de Kraaijenbergse Plassen. Je kunt ook genieten van muziek- en theateroptredens die speciaal voor dit evenement worden georganiseerd. Voor de kunstliefhebbers is er een meet & greet met de kunstenaars van de Kunstroute in Mill. Bijzonder is verder de tandemtocht die speciaal voor fietsliefhebbers met een visuele beperking wordt georganiseerd.

Het Fietsfeest is een initiatief van de toeristische-recreatieve platforms in het Land van Cuijk en Visit Land van Cuijk. Voor meer info, zie www.fietsfeestlandvancuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant