Thijmen Lindner is dé specialist op het gebied van audiovisuele diensten, netwerk & wifi, camera & beveiliging, zonnepanelen en domotica.
Thijmen Lindner is dé specialist op het gebied van audiovisuele diensten, netwerk & wifi, camera & beveiliging, zonnepanelen en domotica. Foto:

‘Wij doen meer dan alléén zonnepanelen’

Algemeen 1.680 keer gelezen

VIERLINGSBEEK | “De zonnepanelenmarkt is behoorlijk aan het veranderen,” zegt Thijmen Lindner, eigenaar van TBL connected uit Vierlingsbeek. Netcapaciteit en regelgeving hebben meer en meer invloed op die markt. De Vierlingsbeker legt uit: 

“Waar men eerst op zoek was naar zoveel mogelijk opwek gedurende het jaar (door panelen op het zuiden te richten), met als gevolg een flinke piek rond het middaguur, adviseren wij klanten tegenwoordig om te kiezen voor een oost/west opstelling,” aldus Lindner. “Hiermee kunnen we de opwek van zonne-energie beter over de dag verdelen, wat gunstig is voor de netcapaciteit én de zogenaamde ‘zelfconsumptie’, waarbij je zoveel mogelijk van de opgewekte energie zelf gebruikt.”

“Ook is er steeds meer vraag naar thuisbatterijen of systemen die ‘thuisbatterij ready’ zijn,” zegt Lindner. Hij legt uit dat wanneer de huidige salderingsregeling ten einde loopt, een thuisbatterij, mede door financiële prikkels, stilletjesaan interessanter worden. Dit omdat ze overdag worden opgeladen (bij voorkeur door zonnepanelen) en in de donkere uren worden ontladen. Lindner: “Economisch gezien zijn thuisbatterijen nog niet interessant, ook al is dat sterk afhankelijk van het energiecontract dat je hebt afgesloten. Bij dynamische contracten, waarbij ieder uur van de dag een ander tarief geldt, zou een thuisbatterij interessant kunnen zijn. Ook in combinatie met laadpalen voor elektrische auto’s kan een dynamisch energiecontract zéér lucratief zijn.” TBL connected is de laatste tijd veelvuldig aan het testen met laadpalen die gekoppeld zijn aan een dynamische stroomprijs. “Hierdoor zou je in theorie ‘gratis’ je auto kunnen opladen terwijl je meehelpt met het stroomnet te ontlasten op de ‘piekmomenten’.”

“Dit alles vergt doorgaans behoorlijke aanpassingen aan de groepenkast van een woning. Soms moet deze worden verzwaard, uitgebreid of extra beveiligd.” Voor dit alles draait Lindner zijn hand niet meer om: “Wij proberen onze klanten te voorzien van een totaaloplossing voor het volledige energievraagstuk. Bent u op zoek naar een installateur voor zonnepanelen, een thuisbatterij of “slimme” laadpaal? Dan bent u bij TBL connected aan het juiste adres!”

www.tbl-connected.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant