De hondjes waren in doeken gewikkeld en begraven.
De hondjes waren in doeken gewikkeld en begraven. Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Achter lugubere vondst Mill schuilt ‘mooie gedachte’

Algemeen 3.715 keer gelezen

MILL | De dierenambulance is dinsdag meermaals gealarmeerd omdat er in het bos bij de Vinkstraat in Mill twee dode honden zijn aangetroffen. De dieren waren gewikkeld in doeken en lagen half begraven, slechts 30 centimeter diep, op enkele meters van een wandelpad. De dierenambulance heeft direct nadat de meldingen binnen kwamen politie en gemeente op de hoogte gebracht van de lugubere vondst. Het zou gaan om twee teefjes, beide van hogere leeftijd. Omdat de diertjes niet waren gechipt, bleven er een hoop vragen achter bij de dierenambulance. Inmiddels is duidelijk geworden dat het om een goed bedoelde actie ging.

“We hebben contact gehad met de familie van de eigenaar van de honden”, meldt een woordvoerder van Dierenambulance Brabant Noord-Oost. “Eén van de honden was ziek en kon niet meer gered worden. Het andere diertje was ook erg op leeftijd en had veel kwaaltjes. In overleg met de dierenarts is toen besloten om beide honden in te laten slapen.” Volgens de woordvoerder van de dierenambulance is er contact gezocht met de desbetreffende dierenarts om dit verhaal te bevestigen. Nadat de viervoeters waren ingeslapen zijn ze weer mee naar huis genomen door de familie. “Dat mag ook gewoon. Mensen willen hun huisdieren bijvoorbeeld zelf naar het crematorium brengen of begraven. Dat is ook toegestaan, zolang het in eigen tuin gebeurt.” Volgens de woordvoerder was de eigenaar van de hondjes eerder al overleden en is zijn as uitgestrooid in het bos bij Mill. “Het leek de familie dus een mooie gedachte om de hondjes hier ook te begraven, zodat ze weer samen met de eigenaar zouden zijn.” 


Zowel handhaving als de dierenambulance zijn direct op de meldingen afgekomen. Foto: Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Uitgestrooid
De woordvoerder noemt het zelf ook een “mooie gedachte” maar erkent dat het niet had gemogen. Nu zijn de lichaampjes door wild aangevreten en in verdere staat van ontbinding. Desondanks krijgen de verantwoordelijken geen boete of andere vorm van straf. “Ze hadden namelijk direct met ons contact opgenomen en betalen nu ook alle kosten voor de crematie en de kosten die de gemeente al gemaakt heeft. Het wordt allemaal dus gewoon opgelost. Er is hier sprake van onbedoeld onwetend gedrag.” De woordvoerder van de dierenambulance bevestigt dat na de crematie de as van de hondjes alsnog op deze plek zal worden uitgestrooid. “Dan zijn de hondjes toch herenigd met hun baasje.”

Afbeelding

Uit de krant