Impressie van hoe het er uit kan gaan zien.
Impressie van hoe het er uit kan gaan zien. Foto: ZonnepanelenDelen

Zonnepark Nieuweweg in Oploo bijna uitverkocht; bij succes 14.084 zonnepanelen naast zorgboerderij De Witte Hoeve.

Algemeen 2.986 keer gelezen

OPLOO | Samen met de gemeente Land van Cuijk en zorgboerderij De Witte Hoeve werkt Solar Provider Groep aan Zonnepark Nieuweweg in Oploo. De realisatie van het zonnepark geeft een flinke boost aan de klimaatambities van de gemeente. Daar kan nu iedereen aan bijdragen door te investeren in de obligaties van Zonnepark Nieuweweg. Dat hebben al meer dan 280 huishoudens gedaan en daarbij is al 97% van het minimaal uit te geven aantal obligaties verkocht.

Investeerders krijgen een jaarlijks rendement uitgekeerd van naar verwachting 6% per jaar, waarbij door de verkregen SDE-subsidie vanuit de rijksoverheid er ook gegarandeerd voor 15 jaar inkomsten zijn uit het zonnepark. Meer dan 280 huishoudens hebben samen €340.150 geïnvesteerd. Dat is al 97% van het minimaal op te halen bedrag van €350.000. Het maximale doelbedrag is €500.000. 

Het zonnepark zal bestaan uit 14.084 zonnepanelen. Samen leveren deze naar verwachting elk jaar bijna 9 miljoen kWh aan duurzame energie. Dat is goed voor het energieverbruik van ongeveer 3.000 huishoudens, 8% van de huishoudens in de gemeente Land van Cuijk.


 Foto: ZonnepanelenDelen

Samenwerking met zorgboerderij De Witte Hoeve
Bijzonder bij dit project is de samenwerking met Zorgboerderij De Witte Hoeve. Op deze zorgboerderij combineren initiatiefnemers Noud en Frida Janssen dagopvang en 24-uurs begeleiding in een natuurlijke omgeving met de nadruk op het contact met dier en natuur. Samen met de zorgboerderij is het idee tot stand gekomen om een deel van de kavel te gebruiken voor educatieve en recreatieve doeleinden, zoals een pluk-bos. Door deze samenwerking aan te gaan met Zorgboerderij De Witte Hoeve, streeft Solar Provider Group ernaar om niet alleen energie te genereren, maar ook een positieve impact te hebben op de lokale gemeenschap

Bijdragen én profiteren van het zonnepark 
Omdat Solar Provider Group en de gemeente Land van Cuijk bewoners op de lange termijn willen betrekken, is er nu de kans om te investeren in het zonnepark. Daarbij krijgen directe omwonenden van het zonnepark een ZonneDeel t.w.v. €25 cadeau bij hun investering in het zonnepark. Investeren in Zonnepark Nieuweweg kan via het platform ZonnepanelenDelen. Je kunt meedoen vanaf €25, tot €50.000, er worden geen transactiekosten gerekend. Je krijgt jaarlijks rendement op basis van de stroomopbrengst. Gemiddeld komt dat neer op 6% per jaar. Het uitgeleende bedrag, krijgt je gespreid over 15 jaar volledig terugbetaald.

De opwek van het zonnepark is voor investeerders live bij te houden via het persoonlijke dashboard van ZonnepanelenDelen. Investeren in dit zonnepark is de ideale kans voor huishoudens die willen bijdragen aan, en profiteren van, lokaal geproduceerde duurzame energie. Meedoen is mogelijk via zonnepanelendelen.nl/project/nieuweweg

Richard Stouthart, Head of Europa bij Solar Provider Group: “Met Zonnepark Nieuweweg zetten we een significante stap in de transitie naar duurzame energie voor het Land van Cuijk. Niet alleen zullen onze 14.000 zonnepanelen talloze huishoudens van groene stroom voorzien, maar we zijn bijzonder trots op onze samenwerking met Zorgboerderij De Witte Hoeve en ons initiatief om de lokale biodiversiteit te bevorderen. Het feit dat inwoners lokaal voorrang krijgen en al vanaf €25 kunnen investeren in dit project benadrukt onze toewijding aan de gemeenschap. Bij dit project gaat het om meer dan alleen energie; het is een samenkomst van zorg, gemeenschap en duurzaamheid.” 

Afbeelding

Uit de krant