Afbeelding

Bigband The Black Pearls viert jubileum met groots concert

Algemeen 555 keer gelezen

WANROIJ | Op zaterdag 28 oktober viert bigband ‘The Black Pearls’ zijn 12½-jarig jubileum met een heerlijk concert in het Wapen van Wanroij. Het belooft een spetterende avond te worden met diverse gastoptredens.

De bigband werd in 2011 opgericht door drie leden van Harmonie Sint Jan uit Wanroij. Rosie Lelivelt, Tonnie Knoops en Dorethé Derks wilden graag andere muziek maken en besloten, in overleg met de harmonie, een bigband op te richten. Rosie, bestuurslid van het eerste uur: “We doen allemaal zwarte kleren aan en we gaan spelen!”. Vanwege die zwarte kleren en omdat noten op een notenbalk hun deden denken aan zwarte parels werd de naam “The Black Pearls” bedacht. Na een avondje muzikale vrienden en bekenden bellen, was de bigband een feit. Op 1 oktober 2011 werd het eerste concert gegeven, een Halloween-event in een sfeervol ingericht Wapen van Wanroij. Het werd al meteen een groot succes. Na 10 jaar werd de band zelfstandig. Vanaf het begin werd er bigbandmuziek gespeeld maar er werden ook uitstapjes gemaakt naar andere genres.

Inmiddels is de band uitgegroeid tot een orkest van zo’n 25 leden uit de gehele regio en zelfs daarbuiten. Maar liefst twaalf leden zijn al vanaf het begin lid. Pop, Latin, Swing, Rock en Jazz staan op het repertoire. Het orkest staat onder leiding van Bosschenaar Roy van Lent. Hij weet de band naar een fraai niveau te tillen. Tonnie, ook bestuurslid sinds de oprichting, zou er graag “De Bigband van het Land van Cuijk” van maken. Tonnie: “Het is ons te doen om de muziek maar ook de aankleding van de zaal, de gezelligheid en de sfeer vinden we belangrijk.” Dat blijkt ook wel, want oud-leden willen nog wel eens komen invallen en doen dat met veel plezier.

De band krijgt geen subsidie maar is erg creatief in het vinden van middelen. Zo heeft het orkest wel eens happy socks verkocht, miniconcerten verkocht, of een gesponsord nummer gespeeld. Er werd zelfs eens een krasloterij georganiseerd. En gelukkig leveren optredens ook wel eens het een en ander op.

Inmiddels hebben “The Pearls” al vele optredens op hun naam staan. Als je de agenda op de site theblackpearls.jouwweb.nl bekijkt dan zie je dat de club niet bepaald stil staat en gestaan heeft. Er werden concerten georganiseerd met o.a. Het Boxmeers Vocaal Ensemble, “C’est la vie” uit Rijkevoort, Zip, het popkoor uit Landhorst, enkele dweilorkesten en Dansschool Verhoeven. Jaarlijks wordt tijdens de vierdaagse in Wijchen gespeeld ook bij het Cuijkse “Cultuur aan de Maas” en “Wilbertoord pakt uut” geven ze acte de présence. Daarnaast is de band ook niet te beroerd om in verpleegtehuizen te spelen om ouderen een leuke middag te bezorgen. Ook buiten de regio heeft het orkest optredens gehad: in o.a. Mierlo, Oss, Helmond en Graefenthal bij Goch. Soms hadden optredens een thema als “dans en tapa’s”, “Red and Black” of het Nieuwjaarsconcert met de drumband van harmonie Sint Jan uit Wanroij.

En nu dan staat het jubileumconcert op het programma. Het wordt een optreden in een prachtig decor in het Wapen van Wanroij. Het publiek wordt via de rode loper naar de zaal geleid alwaar een welkomstdrankje klaar zal staan. Het orkest gaat een aantal nieuwe nummers spelen maar ook de grote hits uit hun 12½- jarig bestaan zullen de revue passeren. De organisatoren hebben maar liefst vijf gastartiesten weten te strikken. Lieke Meijer uit Wanroij gaat het publiek verrassen met haar prachtige stem. Hetzelfde geldt voor Danielle van Kemenade uit Vught en Ilse Tonn uit Molenhoek. Deze zangeressen hebben vaker met The Black Pearls opgetreden. John F. Klaver uit Uithoorn zal zijn kunsten op de elektrische gitaar komen tonen en Otine van Erp uit Helmond zal met haar accordeon een paar nummers ten beste geven.

Het jubileumconcert vindt plaats op 28 oktober in het Wapen van Wanroij. Aanvang 20.00 uur. Kaarten voor dit bijzondere concert kosten € 12,50 en zijn online te bestellen via de website theblackpearls.jouwweb.nl 

Uit de krant