‘Gezondheidscreactivitist’ Chantal Walg
‘Gezondheidscreactivitist’ Chantal Walg

Cicero start seizoen met ‘gezondheidscreactivist’ Chantal Walg

Algemeen 638 keer gelezen

SINT ANTHONIS | In het kader van de Maand van de Positieve Gezondheid die in oktober in Sint Anthonis plaatsvindt, opent Cicero het nieuwe seizoen met een inspiratiesessie van ‘gezondheidscreactivist’ Chantal Walg. Zij vertelt op maandag 2 oktober over ‘een andere kijk op gezondheid’.

Gezondheid is de grote passie van gezondheidswetenschapper Chantal Walg (1973). Als ‘anders denker en anders doener’ in de zorg richt zij zich op de positieve gezondheidszorg en ‘een andere kijk op gezondheid’. In 2014 schreef ze al het boek ‘Gezond centraal, opschudding in de gezondheidszorg’, dat de transformatie beschrijft van ziekte naar (positieve) gezondheid. Het boek is gebaseerd op haar bevindingen en ervaringen als initiator en kartrekker van het eerste netwerk Positieve Gezondheid in de Noordelijke Maasvallei, waar ook Sint Anthonis deel van uitmaakt. In de coronaperiode schreef ze een boek voor kinderen met de titel ‘Anders op zoek naar gezondheid’ waarin ze kinderen leert hoe ze zelf en samen met anderen veel kunnen doen om gezond te zijn en te blijven en dat de natuur daar een belangrijke rol in speelt. Tijdens haar inspiratiesessie bij Cicero vertelt Chantal Walg over de andere kijk op gezondheid en de verbinding met onze natuur en de natuur. Ze legt uit wat dit voor ons betekent en geeft leuke handelingsperspectieven mee. 

Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 2 oktober naar het boeiende verhaal van Chantal Walg te komen luisteren. De avond vindt plaats in Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje worden nagepraat.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!

Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl en schrijf u hier in voor de digitale nieuwsbrief. U kunt Cicero natuurlijk ook volgen via Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant