Team 'Carlyn' en team 'Geef om Usher' bij de picknick halverwege de wandeling.
Team 'Carlyn' en team 'Geef om Usher' bij de picknick halverwege de wandeling.

‘Nederland wandelt voor Usher’ haalt €242.000 op

Algemeen 737 keer gelezen

UTRECHT | Onder luid applaus kwamen op zaterdag 16 september ruim 140 wandelaars aan bij het Spoorwegmuseum in Utrecht. Onder de noemer ‘Nederland wandelt voor Usher’ werd er in één of meer dagen gewandeld door heel het land om uiteindelijk €242.000 op te halen voor Ushersyndroom. Ook vanuit de regio was een wandeldelegatie op de been. 

“Onze dochter heeft het Ushersyndroom en ik (en velen met mij) zet me in om ervoor te zorgen dat ze niet doof én blind hoeft te worden,” vertelt Gert-Jan Weijers, eigenaar van Van Lunen Adviesgroep en Klomp Advies, respectievelijk uit Boxmeer en Mill. Zodoende dat Gert-Jan en zijn collega’s tijdens ‘Usher Awarness Day’ ook mee liepen en hebben bijgedragen aan het verkrijgen van dat prachtige bedrag. “We zijn op zaterdagochtend vertrokken vanaf station Driebergen-Zeist”, blikt Gert-Jan terug. “We hebben gewandeld richting Rhijnauwen, waar we samen gepicknickt hebben. Vervolgens zijn we doorgelopen naar het Spoorwegmuseum, waar we rond 14:00 uur zijn aangekomen.” Daar wachtte hen dus een feestelijk onthaal, maar ook talloze activiteiten en interessante sprekers, allemaal om meer aandacht op Usher te vestigen.

Het Ushersyndroom is een erfelijke aandoening die nog niet te behandelen is. Patiënten die er aan lijden verliezen langzaam hun zicht en gehoor, vaak totdat ze uiteindelijk volledig doof én blind zijn. De ziekte is zeldzaam, wat onderzoek naar de oorzaak én genezing bemoeilijkt. Er zijn “hoopvolle onderzoeken” aan de gang, maar deze kosten onwijs veel geld. Gert-Jan: “Daarom proberen wij - met ‘Nederland wandelt voor Usher’ - zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld op te halen, met als uiteindelijke doel om Usher de wereld uit te helpen - voor álle mensen die het Ushersyndroom hebben.” Die 242.000 euro, waarvan een ton is gedoneerd door een anonieme weldoener, gaat tot op de laatste cent naar Stichting Ushersyndroom. Doneren kan nog tot 30 september via stichting-ushersyndroom.kentaa.nl/teams/team-carlyn. Gert-Jan en collega’s danken iedereen voor de steun en donaties!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant