Benno Toenders: "Dit pakket gaat zeker smaken."
Benno Toenders: "Dit pakket gaat zeker smaken."
PRIJSWINNAARS TOURSPEL

‘Je moet maar net de juiste hebben ingevuld’

Algemeen 1.431 keer gelezen

MILL | “Misschien steek ik vanavond de barbecue al aan,” zegt Benno Toenders als hij het smakelijke ‘Barbecuepakket Royaal’ van Slagerij Roelofs in ontvangst neemt. De Millenaar wist 2824 punten te bemachtigen in het Maas Driehoek Tourspel, goed voor een derde plek in het klassement. Dat kwam wel als een verrassing.

“Tijdens de tour heb ik de stand regelmatig gezien en stond meestal rond plek twintig. Ik ging er daarom vanuit dat ik buiten de prijzen zou vallen en had de eindstand ook niet meer gezien,” zegt Benno opgewekt. “Maar het leuke aan dit Tourspel is dat de renners zijn verdeeld over de categorieën A, B, C en D, en dat je per groep wat moet invullen. Daar kun je wel verschillen mee maken.” Volgens Benno zijn met name die C- en D-categorie de meerwaarde. “Daarin rijden de mindere goden. Je moet dan maar net de juiste hebben ingevuld. Maar dat maakt dit spel zo leuk!”
Benno heeft dus ervaring met tourspelletjes, veelal opgezet door verenigingen in Mill. Jaarlijks zijn er meerdere die hij invult, “gewoon voor de hobby”, en vaak ook in ploegverband. Meermaals ook dat zijn groepje al eens een smakelijk barbecuepakketje won. Benno lacht: “Maar grappig genoeg dit jaar niet. Dat ik dan nu het pakket van de Maas Driehoek win, dat is toevallig.”

Hij besluit: “Ik vind het leuk om al die wielerrondes te volgen en mee te doen met die spelletjes. Het gaat mij echt niet om het winnen. Je moet er ook een beetje geluk bij hebben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant