Saskia en Aleyna werken met heel veel plezier bij MSD Animal Health in Boxmeer.
Saskia en Aleyna werken met heel veel plezier bij MSD Animal Health in Boxmeer.

Werken bij MSD Animal Health: ‘Je kunt hier écht alle kanten op’

Algemeen 3.665 keer gelezen

BOXMEER | Vrijwel iedereen in Boxmeer en omstreken kent wel MSD Animal Health. De gebouwen die deel uitmaken van deze veterinaire farmaceut domineren industrieterrein Saxe Gotha. Daarnaast kent bijna iedereen wel iemand die werkt bij het internationaal opererende bedrijf. Het is immers de grootste industriële werkgever in het Land van Cuijk. Toch is het personeelsbestand van de Boxmeerse vestiging nog niet groot genoeg. 

Saskia uit Roermond en Aleyna uit Mill werken allebei bij de multinational. Kortom, beiden zijn ze wel eventjes onderweg om in Boxmeer te komen. Voor geen van hen een probleem. “MSD Animal Health is écht een fijne werkgever!”

Koken
Saskia is leidinggevende bij de productietak. Zij is verantwoordelijk voor het in grote getale produceren van de door de onderzoeksafdeling goedgekeurde medicijnen. “Wij blenden de werkzame stoffen tot vaccins en medicijnen. Aan ons de taak om die in de juiste verhouding en op de juiste manier samen te stellen. Eigenlijk is het bijna het volgen van een recept bij het koken”, legt Saskia uit. Daarna vullen we de vaccins in flesjes en spuitjes. Ze gaat dieper in op haar rol in dit proces: “Samen met mijn collega’s kijk ik vooral naar wat onze mensen nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen. Hoe kunnen we het werk voor hen makkelijker maken en stroomlijnen”. Immers, hoe eenvoudiger het werk, hoe sneller en meer medicijnen of vaccins geproduceerd kunnen worden. De kans op fouten wordt daardoor ook kleiner. Win win dus. Saskia: “Dagelijks zijn we bezig om stapje voor stapje het proces beter te maken. Al die kleine stapjes maken samen een grote stap.”

Senioren Operator
Kleine stapjes maken, dat symboliseert de MSD-loopbaan van Aleyna. De Millse kwam al op haar negentiende hier werken en heeft onlangs al mooi promotie gemaakt. “Ik begon als ‘Operator’. Het was mijn taak om ervoor te zorgen dat de actieve stof in het juiste flesje kwam. De machine vulde alle flesjes af, maar alles moest 100% visueel gecontroleerd worden”. Inmiddels staat er ‘Senior Operator’ bij Aleyna’s functieomschrijving. Dat betekent meer documentatie, het controleren van het werk van de operators en eventuele foutjes herleiden. “Het vergt soms diepgaand onderzoek om te achterhalen waar het mis ging. Het is een hele verantwoordelijkheid. Maar dat vind ik juist leuk.”
De senior operator is blij met de onlangs vergaarde promotie. Uiteraard leverde ze goed werk af om die te verdienen. “Maar ik voel me hier ook echt thuis. Iedereen staat voor elkaar klaar om te helpen. Dat vind ik heel goed. Het verlaagt de drempel en zorgt ervoor dat een operator zich meer bloot geeft. Dat is goed voor de samenwerking en dus het eindproduct.” Jaarlijks maakt MSD Animal Health 55 miljard doseringen om dus net zo veel dieren wereldwijd te helpen. “Dat krijg we alleen als team voor elkaar.”

Alles in huis
Saskia stemt tevreden in. Ze is onder de indruk van de stappen die Aleyna heeft gezet en kijkt terug op haar eigen MSD-carrière. “Het mooie aan de Boxmeerse vestiging is dat we alles in huis hebben, van onderzoek en ontwikkeling tot verpakking en verkoop. Dat betekent niet alleen dat we hele korte lijntjes hebben, maar ook dat je ontzettend veel mogelijkheden hebt.” Saskia roemt het feit dat iemand veertig jaar bij MSD kan werken maar wel om de paar jaar nieuwe uitdagingen kan krijgen. “Als je wil zijn er heel veel doorgroeimogelijkheden. MSD biedt zelfs interne opleidingen aan en werkt samen met het ROC. Je kunt hier écht alle kanten op.”

Topsport
De medicijnfabrikant investeert dus flink in haar personeel. Daarnaast investeert het bedrijf ook continu in bestaande en nieuwe gebouwen. Dat moet ook wel wil ze internationale toppositie behouden. De vraag naar hoogwaardige medicijnen zal altijd blijven bestaan en roepen om innovatie. “Topsport”, noemen Saskia en Aleyna het. “Dat bedrijven wij hier allemaal. Maar het is wel altijd gezellig. Hoewel MSD Animal Health een groot bedrijf is, voelt het als een familiebedrijf”, zegt Aleyna. Saskia: “Precies. Daarom is het zo’n fijne werkgever. Ik werk hier graag. “ Ze concludeert: “Zo lang ik het niet erg vind om dagelijks twee keer drie kwartier te moeten reizen, weet ik dat ik goed zit!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant