Op drie plaatsen in de Rembrandt van Rijnstraat zijn er meetlussen geplaatst om voertuigen en fietsers te tellen.
Op drie plaatsen in de Rembrandt van Rijnstraat zijn er meetlussen geplaatst om voertuigen en fietsers te tellen.

Populaire schoolfietsroute bij wijze van proef tijdelijk op slot

Algemeen 3.288 keer gelezen

BOXMEER | De gemeente gaat aanstaande maandag het Schilderspad in Boxmeer afsluiten, bij wijze van proef. Het fietspad, dat door veel schoolgaande kinderen wordt gebruikt, zal op met de start van de herfstvakantie, op vrijdag 13 oktober om 18:00 uur, weer in gebruik worden genomen. De gemeente en Architecten en Ingenieursadviesbureau Sweco willen met deze afsluiting kinderen via de Jeroen Boschstraat en Rembrandt van Rijnstraat te laten fietsen en bij de verkeerslichten laten oversteken. De proefsluiting moet de effecten van deze fietsroute in kaart brengen.

“We gaan het Schilderspad tijdelijk afsluiten om de fietsers door de wijk om te leiden naar een veiligere oversteekplaats. Tegelijkertijd maken we hier gebruik van en onderhoud uit te voeren op het Schilderspad. De bestrating wordt opnieuw aangelegd”, vertellen de gemeente en Sweco in een flyer die is uitgedeeld onder ouders van leerlingen. Vanaf de Spoorstraat gezien zal enkel de eerste zestig meter van het Schilderspad daadwerkelijk worden afgesloten.

In de flyer is ook te lezen dat er nu al onderzoek wordt uitgevoerd in het gebied. Drie meetlussen zijn geplaatst in de Rembrandt van Rijnstraat. Nog eens twee lussen zijn er te vinden in de Jeroen Boschstraat, vlak bij de kruising met Rembrandt van Rijnstraat. Ook in de Oranjestraat eb Spoorstraat zijn de lussen te vinden. Deze meetlussen zijn hier geplaatst op 22 september en blijven liggen tot 13 oktober. “Onderzoekers zijn regelmatig op locatie om te kijken naar de verkeersveiligheid en de bewegingen van het verkeer.” De resultaten van het onderzoek worden meegenomen in de rapportage over de afsluiting van het Schilderspad én bij de definitieve uitwerking van de plan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant