Afbeelding

Workshop voor beginnende programmeurs op Elzendaalcollege – Metameer Boxmeer

Algemeen 702 keer gelezen

BOXMEER | Leer je eerste stappen te zetten als digitale maker. Tijdens de Codeweek leren kinderen van 9 t/m 12 jaar programmeren. Op woensdag 11 oktober van 15.00 tot 17.00 uur kunnen zij meedoen aan een workshop ‘Programmeren met Hedy’. In de workshop gaan kinderen van de bovenbouw basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs aan de slag met programmeren. Ze maken kennis met de programmeertaal Hedy. Hedy is een tekstuele programmeertaal speciaal ontwikkeld voor jongeren. Zij leren codes typen zoals de echte programmeurs dat doen, maar in kleine stapjes en met speelse opdrachten. Een laagdrempelige en leuke manier om met programmeren te beginnen. Een goede leesvaardigheid, Avi-M 5, is wel een vereiste.

Er is plaats voor 25 deelnemers. Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 8 oktober via de website www.elzendaalcollege.nl. Of gebruik deze link om je in te schrijven. Deze workshop vindt plaats op het Elzendaalcollege - Metameer aan de Stationsweg 38, gebouw S, in Boxmeer. 

Codeweek 2023
Van 7 tot en met 22 oktober 2023 is het Codeweek. Een jaarlijks terugkerend Europees evenement. Deze week is erop gericht om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken. Programmeren stimuleert de creativiteit, probleemoplossend denken en samenwerking.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant