Het oude Lidl-pand aan de Berenkuil in Cuijk blijft voorlopig in vervallen staat. (archieffoto: SK-Media)
Het oude Lidl-pand aan de Berenkuil in Cuijk blijft voorlopig in vervallen staat. (archieffoto: SK-Media) Foto: SK-Media

Plannen oude Lidl in Padbroek geklapt door kosten en discussies

Algemeen 2.550 keer gelezen

CUIJK | De plannen voor het oude Lidl-pand in de Cuijkse wijk Padbroek gaan niet door. Projectontwikkelaar RED Concepts heeft de locatie van de hand gedaan nadat de Haarlemmers niet in overeenstemming kwamen met gemeente Land van Cuijk. De projectontwikkelaar had zodoende de grond aan de Berenkuil stilzwijgend te koop gezet. Al in februari bracht Hegeman Bouwgroep uit Almelo het beste bod uit. 

De gesprekken tussen RED Concepts en de gemeente zijn geklapt op de hoeveelheid verdiepingen die de te bouwen appartementencomplexen zouden krijgen. “Hoogbouw is ongepast. Maar als het te laag wordt, leveren wij er op in. Nu zijn we op een plan gekomen met vierlaags- én grondgebonden woningen”, meldde een woordvoerder van RED Concepts toen de eerste plannen werden gepresenteerd. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn er naderhand toch “nogal wat discussies geweest over de hoogte van de appartementencomplexen tussen gemeente en ontwikkelaar.”

Voor omwonenden is het cancellen van de plannen goed nieuws. Hoewel het verloederde Lidl-pand een doorn in het oog is voor velen, zaten bewoners van de flats aan de Berenkuil en Wolfskuil niet te wachten op meer hoogbouw. “Ons uitzicht zou volledig wegzijn. In plaats van zonlicht zouden we uitkijken op stenen”, aldus een bewoner.

“Uiteindelijk is het pand vanwege de prijsstijgingen in de bouw is te koop gezet, de plannen bleken voor Red Concepts financieel niet haalbaar”, aldus de woordvoerder.

Hegeman Bouwgroep
“Wat er nu met deze locatie gaat gebeuren is vooralsnog niet duidelijk Met de nieuwe eigenaar (...) is in februari van dit jaar een gesprek gevoerd. Dat was een verkennend gesprek op ambtelijk niveau.” De woordvoerder van de gemeente sluit af. “Tot op heden hebben wij niets meer gehoord.”

De redactie heeft Hegeman Bouwgroep benaderd voor nadere toelichting over hun plannen. Een reactie bleef uit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant