Ook dit jaar kan er weer heerlijk geschaatst worden in Boxmeer.
Ook dit jaar kan er weer heerlijk geschaatst worden in Boxmeer.

Wel een winterextravaganza ondanks bouwplannen

Algemeen 1.268 keer gelezen

BOXMEER | Het Winterextravaganza Land van Cuijk gaat ook dit jaar weer door. Dat heeft Stichting IJsfestijn Boxmeer bekend gemaakt. Van vrijdag 8 december tot en met zondag 7 januari kunnen de ijzers weer ondergebonden worden. Ook de bekende evenementen zoals ‘grijs op het ijs’ en het curlingkampioenschap staan dit jaar opnieuw op de planning.

“In het begin dachten we even dat het lastig zou worden. De gemeente heeft namelijk het gemeentehuis aan Van der Horst aannemers overgedragen voor de verbouwing. Dat bracht onzekerheid met zich mee want even leek het er op dag de hekken rondom het gebouw ruim drie meter van het pand zouden staan. Als dat zo zou zijn, dan zou die ijsbaan er niet passen”, vertelt Toon Pelzer, voorzitter van Stichting IJsfestijn Boxmeer. “Maar we hebben er samen met Van der Horst en de gemeente naar gekeken en zijn tot een goede overeenstemming gekomen. Dankzij die fijne samenwerking weten we nu zeker dat de bouwactiviteiten geen belemmering gaan vormen.”

Hoewel het Boxmeerse Raadhuisplein binnenkort dus aan grote veranderingen onderhevig is, zal de zestiende editie van het Winterextravaganza Land van Cuijk gewoon op vertrouwde voet plaatsvinden. “Daar waar de allerkleinsten tijdens het peuter en kleuter uurtje voor eerst kennismaken met onze schaatstraditie, zijn het de senioren welke tijdens ‘grijs op het ijs’ vooral herinneringen ophalen. De oude jeugd zien we terug bij het disco schaatsen en tijdens de curling competitie strijden afgevaardigden van diverse bedrijven om die felbegeerde curling bokaal.”

Natuurlijk zijn veel voorbereidingen voor het ijsfestijn nog in volle gang en moeten nog allerlei zaken geregeld worden. Toon: “Mensen die willen sponsoren kunnen zich uiteraard nog aanmelden. En we zijn altijd nog op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen. Maar we zijn al wel heel blij dat we de zekerheid hebben dat het schaatsfeest weer gewoon kan plaatsvinden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant