Afbeelding

Balkenbrij van Slagerij Roelofs wint goud mét ster

Algemeen 2.314 keer gelezen

CUIJK | De dagen worden langzaamaan kouder en donkerder. En dat betekent … Er is weer balkenbrij! De lekkerste balkenbrij haal je bij Slagerij Roelofs aan De Hork 5 in Cuijk. Deze heeft dit jaar GOUD MET STER gekregen op de Nationale Slagers Vakwedstrijd.

Een erkende, onafhankelijke jury bestaande uit keurslagers en branche erkende meesters beoordeelde de Cuijkse balkenbrij met de volledige 100 punten. Dat betekent dus goud mét ster. Daar is eigenaar Ilja Roelofs natuurlijk ongelooflijk trots op.

“Als je als slager denkt een mooi en ambachtelijk product te hebben, zoals onze balkenbrij, dan kun je je inschrijven voor de Slagers Vakwedstrijden,” legt Ilja Roelofs uit. “Iedere balkenbrij wordt daar beoordeeld op een aantal criteria. Allereerst het aanzien: Hoe ziet het product er uit? Heeft het de juiste kleur en structuur? Hoe is het snijvlak? Maar uiteraard worden ook de geur en smaak meegenomen in de beoordeling.” Als laatste noemt Ilja ‘consistentie’. “Het is belangrijk hoe fijn of korrelig de balkenbrij is.” Op alle onderdelen haalde de balkenbrij van Slagerij Roelofs een tien. Vier tienen betekent dus goud mét ster!

Over balkenbrij
Balkenbrij is een traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt bereid. Het wordt vooral in het najaar en in de winter gegeten. Traditioneel werd het op boerderijen gemaakt van in bouillon gekookt slachtafval van het varken, boekweitmeel en speciale kruiden die het de lekkere smaak geven.

Bij Slagerij Roelofs in Cuijk wordt de balkenbrij nog ambachtelijk gemaakt met vers varkensvlees en gebruiken ze al jaren het beste boekweitmeel van de Zuidmolen in Groesbeek. Ook een familiebedrijf dat al ruim 120 jaar bestaat.

Dat de balkenbrij bij Slagerij Roelofs wekelijks in tientallen kilo’s over de toonbank vliegt is dus niet verwonderlijk. In 2022 won de slagerij al goud met hun receptuur, dit jaar hebben ze dit zelfs overtroffen.

Houd de socials van Slagerij Roelofs in de gaten want om dit te vieren is de balkenbrij binnenkort in de aanbieding!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant