De uitreiking van de groen-blauwe handdruk, met links dagelijks bestuurslid Sikko Oegema en rechts Wim van den Hoogen.
De uitreiking van de groen-blauwe handdruk, met links dagelijks bestuurslid Sikko Oegema en rechts Wim van den Hoogen. Foto: Waterschap Aa en Maas

Groen-blauwe handdruk voor Wim van den Hoogen uit Sint Agatha

Algemeen 1.223 keer gelezen

SINT AGATHA | Waterschap Aa en Maas heeft Wim van den Hoogen beloond voor zijn inzet voor de Sleedoornpage op zijn perceel. De inwoner van Sint Agatha richtte een ‘stapsteen’ in voor die zeldzame vlinder. In Brabant komt dit vliegende insect nog nauwelijks voor. Uit handen van Sikko Oegema, lid van Dagelijks Bestuur van het waterschap, ontving Wim de ‘groen-blauwe handdruk’, de aanmoedigingsprijs van het waterschap voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. 

Wim kwam via kavelruil in het bezit van het perceel van 4,5 hectare aan de Drogestraat in Sint Agatha. Op dat land zijn dit najaar diverse poelen aangelegd. Binnenkort volgt nog het aanplanten van 1.500 sleedoornstruiken en 500 prunusachtigen, zoals de kerspruim en de kroosjespruim. Naast voor de sleedoornpage, wordt het gebied op die manier ook ingericht voor de in de buurt voorkomende kamsalamander.

De provincie Noord-Brabant wil het gebied rondom De Maasheggen verbinden met de Kraaijenbergse plassen. De nieuwe stapsteen aan de Drogesestraat past prachtig binnen die verbinding. Waterschap Aa en Maas is dan ook erg blij met de innovatie van Wim. Een groen-blauwe handruk waard, dus. 

,,Pioniers als Wim van den Hoogen bewijzen dat je niet per se een grote organisatie hoeft te zijn om nieuwe natuur aan te leggen. Dit soort landschapselementen zijn van belang voor het Land van Cuijk, dat bekend staat om de vele verschillende landschapsvormen”, aldus Sikko Oegema.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant