Senior, Oudere, Bejaarde, Telefoon, Smartphone
Senior, Oudere, Bejaarde, Telefoon, Smartphone

Welzijn Ouderen Boxmeer zoekt Ouderenadviseur

Algemeen 576 keer gelezen

BOXMEER | Onze samenleving verwacht vandaag de dag een grote mate van zelfredzaamheid. Dat geldt ook voor ouderen, die daarom zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De meeste ouderen willen dat ook. Toch komt er vaak een moment dat ouderen hulp nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven. 

Welzijn Ouderen Boxmeer is een vrijwilligersorganisatie en organiseert activiteiten, cursussen en biedt diensten aan waar ouderen gebruik van kunnen maken.

Voor de dienst Ouderenadviseur zijn we op zoek naar vrijwilligers
Een ouderenadviseur geeft advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn, vervoer of financiën. Vragen die door een ouderenadviseur opgepakt worden zijn bijvoorbeeld:

- Heb ik recht op Huurtoeslag, Zorgtoeslag of energietoeslag?
- Hoe kom ik in aanmerking voor een woningaanpassing of aangepast vervoer?
- Bij wie moet ik zijn voor kleine klusjes in en om het huis?
- Wat voor activiteiten zijn er in mijn omgeving?

Een ouderenadviseur adviseert bij financiële problemen. Over Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz) en bijstand. Om deze taak goed uit te kunnen voeren is enige kennis van actuele wet- en regelgeving noodzakelijk. In een meerdaagse cursus (georganiseerd door KBO Brabant) leert de ouderenadviseur alles om een hulpvrager op de juiste wijze te kunnen ondersteunen en/of door te verwijzen naar andere instanties. Ook kan er altijd een beroep gedaan worden op de expertise van de sociaal werkers en sociaal raadslieden van Sociom.

Geïnteresseerd?
Spreekt deze taak u aan én wilt u als vrijwillige ouderenadviseur, senioren een handje helpen om op een prettige manier ouder te worden in hun eigen woonomgeving?

Neem dan contact op met Jeanne van Vught 06-30022909. E-mail jeanne.vanvught@welzijnouderenboxmeer.nl of Anton van Erve 0485-578150 E-mail anton.vanerve@planet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant