Wethouder Willy Hendriks - Van Haren bracht een bezoek aan de Onvergetelijke kookclub
Wethouder Willy Hendriks - Van Haren bracht een bezoek aan de Onvergetelijke kookclub

Te gast bij Onvergetelijke kookclub

Algemeen 1.116 keer gelezen

CUIJK | “We kijken er enorm naar uit, hier laat iedereen elkaar in zijn waarde!” zeggen de deelnemers van de Onvergetelijke kookclub over hun maandelijkse uitje. Op deze kookactiviteit koken en eten mensen met dementie en hun mantelzorger samen. Vandaag, donderdag 16 november, eet Wethouder van de Gemeente Land van Cuijk Willy Hendriks - Van Haren een kopje soep met hen mee. 

Door Wanda Laarakkers

“Het is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezellig hier, zegt Theo (78). Hij is trouwe deelnemer van de Onvergetelijke kookclub. “Er wordt hier veel gelachen.” Zichtbaar geniet hij van de gezellige drukte in de keuken van MFA de Valuwe in Cuijk. Elke derde donderdag van de maand wordt hier gekookt en gegeten met mensen met dementie en hun mantelzorger. Dit initiatief van Alzheimer Land van Cuijk wordt ondersteund door een twaalftal vrijwilligers en een professionele kok van Resto van Harte.

“Mijn zoon had gelezen over de Onvergetelijke kookclub en vroeg of ik zin had om daar samen met hem naar toe te gaan”, vertelt Theo verder, “hij is op een andere plek aan het werk dan ik. Zo spreek je eens andere mensen, het praat gemakkelijk als je samen kookt.” Want daar gaat het om, samen bezig zijn en gezellig aan tafel eten. De tekst op hun knalgele schort verraadt het al; we cheffen het samen! Van het pellen van een ui tot het dekken van de tafel, voor iedere deelnemer is er een gepaste activiteit. Gerry Janszen, bestuurslid bij Alzheimer Land van Cuijk: “Het gaat er om dat er wordt gekeken naar wat iemand nog wél kan!” Theo’s zoon geniet van zijn ijverige vader. “Het is zo mooi om hem zo bezig te zien. Hij woont alleen, dit is echt een leuk uitje.”

‘Het gaat er om dat er wordt gekeken naar wat iemand nog wél kan!’

Op deze derde editie van de Onvergetelijke kookclub is de tafel ook gedekt voor wethouder Hendriks - Van Haren: “Ik ben overdonderd door dit mooie initiatief. Ik hoop dat we straks avonden te kort komen vanwege de vele aanmeldingen. En de uiensoep is heerlijk!” Een stoofpotje, witlofsalade en hemelse modder maken de maaltijd compleet. Jaap, mantelzorger van zijn echtgenote met dementie: “We hebben het naar ons zin hier, we doen heel graag mee. Mensen met dementie hebben contact nodig. Kom uit je huis! Het is gewoon leuk om samen bezig te zijn.” 

Meld je aan
Je kunt je aanmelden voor de kookclub door een mail te sturen naar kookclub.cuijk@alzheimervrijwilligers.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant