Het zonnepark in Wilbertoord is klaar voor gebruik.
Het zonnepark in Wilbertoord is klaar voor gebruik. Foto:

Dit park in Wilbertoord gaat 2.800 huishoudens groener maken

Algemeen 1.258 keer gelezen

WILBERTOORD |  Het laatste zonnepaneel gelegd van Zonnepark Wilbertoord werd woensdag gelegd door Statkraft. Het zonnepark bij Wilbertoord is ruim 8,5 hectare groot en heeft een opwekcapaciteit van bijna 11 MWp. Volgens de producent staat dat gelijk aan de elektriciteitsvoorziening voor ongeveer 2.800 huishoudens. Daarnaast ondersteunt het park de gemeente in haar ambitie om klimaatbestendig te worden. 

Peter van den Groenendaal van Statkraft Nederland, kijkt tevreden terug op de realisatie van Zonnepark Wilbertoord. ‘’We zijn blij dat we de gemeente Land van Cuijk kunnen helpen met het behalen van hun klimaatdoelen door de ontwikkeling van Zonnepark Wilbertoord. Bij het plan voor Wilbertoord hebben we veel gesprekken gehad met de gemeente, maar ook met de direct omwonenden, waardoor we precies wisten wat hun wensen waren voor het park. Hierdoor kwam snel een ontwerp van het park tot stand en is er geen enkele zienswijze ingediend bij de gemeente naar aanleiding van de vergunningsaanvraag.” 

Bij de ontwikkeling van het park is verder ook rekening gehouden met de natuur rondom het gebied. Om de biodiversiteit te versterken is op het park gebruikgemaakt van inheemse plantensoorten. Daarnaast is er een haag van struiken geplaatst rondom het park om het aan het zicht te onttrekken van omwonenden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant