Koos.
Koos. Foto: De Maas Driehoek
COLUMN

‘Zo stapelgek zullen die Ottersumse bezwaarmakers toch niet zijn?’

Algemeen 1.118 keer gelezen

Ik maak me niet meer druk. De reden is simpel. Als ik alle ellende van een willekeurig Achtuurjournaal op mijn nek haal, is het gedaan met mijn nachtrust en lach ik slechts nog om de irritante nachtelijke gangen naar het toilet. Ik moet een beetje afstand nemen, zo heb ik met mezelf afgesproken. Vooral niet te veel letterlijk of serieus nemen. Want dan word ik bijvoorbeeld na een uitslagenavond weer onrustig van de constatering dat een groot deel van de mensen om mij heen terug zou willen naar de gulden of andere vreemde strapatsen zou willen uithalen. Weet je, Koos, in de praktijk valt het allemaal wel mee.

Ook op kleinere schaal, in mijn directe omgeving. Neem de tsunami aan vragen die een groep buurtbewoners van het nieuwe sportveldencomplex in Ottersum over het gemeentebestuur heeft uitgestort. Als je het ziet, vrees je dat deze mensen spoedig in helse omstandigheden verkeren. Valt dus wel mee. Er komt veel groen tussen hen en de Ottersumse voetballertjes. Ze zijn erin geslaagd vijftig vragen over zoiets simpels als enkele nieuwe, keurig, in royaal groen ingepaste voetbalvelden te formuleren. En elk van die 50 vragen houdt weer andere vragen in zich. Voorbeeld van een overzichtelijke vraag: Graag alle appjes tussen wethouders en voetbalclub sinds 2013!!

Als ik deze brei aan onzinnige vragen serieus neem, vliegt het me naar de strot. Maar, denk ik dan, zo stapelgek zullen die Ottersumse bezwaarmakers toch ook wel weer niet zijn? Net zo min als die veronderstelde euro-afschaffers?

Net na de Tweede wereldoorlog waren ze nog niet zo slim en rijk als wij nu. Dus werden toen op weilanden aan de rand van Ottersum voetbalvelden aangelegd, omdat daar na een klein beetje regen altijd weer water stond en de grond dus waardeloos was voor de boeren. Aan die ellende willen ze nu een einde maken. Het huidige voetbalcomplex wordt een opvangbekken voor overtollig water.

Aan de andere kant van het dorp kunnen ze straks hoog en droog voetballen. Maar dan moeten er eerst nog wel heel veel vragen worden beantwoord. Ik schat (ergo: weet wel zeker) dat dat ambtelijk werk al snel enkele tientallen duizenden euro’s kost. Zonde, hadden ze een heel mooie buurt-bbq van kunnen organiseren.

Maar ik maak me daar dus niet meer druk om.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant