Een dialysemachine haalt bijvoorbeeld afvalstoffen uit het bloed
Een dialysemachine haalt bijvoorbeeld afvalstoffen uit het bloed

Dialyseer dicht bij huis! Open Huis Dialysehub Boxmeer

Algemeen 810 keer gelezen

BOXMEER | Voor mensen van wie de nieren bijna niet meer werken, is dialyse een van de behandelmogelijkheden. Een dialysemachine neemt daarbij een deel van de werking van de nieren over. Dialysepatiënten dialyseren meerdere keren per week, vaak in een ziekenhuis. Sommige patiënten hebben veel reistijd om naar het ziekenhuis te komen. Daarom richt Dianet, als gespecialiseerd ziekenhuis voor dialysezorg, regionale dialysehubs in. Voor iedereen die graag eens komt kijken in een dialysehub, is er donderdag 7 december een Open Huis bij Dialysehub Boxmeer. 

Een dialysehub is een kleinschalige behandelruimte, dicht bij huis, waar dialysepatiënten onder begeleiding van een dialyseverpleegkundige dialyseren. Dianet werkt hierbij nauw samen met omliggende ziekenhuizen. De patiënt blijft dus gewoon onder behandeling van de eigen arts. 

Open Huis Boxmeer
Op donderdag 7 december organiseert Dianet een Open Huis bij Dialysehub Boxmeer (Velgertstraat 1). Tussen 10.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom om binnen te lopen. Medewerkers van Dianet leiden u rond en er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Schikt dit moment niet, maar wilt u wel graag een keer komen kijken? Stuur een mail naar communicatie@dianet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant